7 Ocak 2008 Pazartesi

Ispanaklı pasta


Ispanaklı pastayı ilk kez nezihe teyzemde yemiştim,vede şaşırmıştım:) Görüntüsü benide aldatmıştı.Çok lezzetli olduğu aşikar,çünkü ıspanak tadı hiç ağzınıza gelmiyor.Deneyin Mutlaka!!!!
Tarifi kekevi'nden aldım.
Malzemesi:

- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 250gr kadar ıspanak
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Yapılışı:
Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın. 3-5 dakika kadar. Ispanağı az ir yağda kavurarak diriliğini giderin. Daha sonra blender'dan geçirin. İçine sıvı yağıda ekleyin.Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edelim.Çok fazla çırpmadan sadece birbirlerine karışmalarını sağlayalım. Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.
Önceden ısıtılmış 175C dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra uzun bıçakla ortadan ikiye kesin. İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün. İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.


Afiyet olsun.


1 yorum:

Seyhan dedi ki...

Merhaba ,

sizi yeni buldum,ıspanaklı pasta araken ,kuzenmi bahsetmişti bende ne menem bişey diye bakıyordum.birazda gezindim tabi bu arada bu yaşta 2 çocuk süpersiniz ya tebrik etmek istedim .

Sevgiler