1 Ocak 2008 Salı

Truffle

Daha önce hiç denememiştim ama,bir sürü arkadaşın bloğunda gezerken görmüştüm.Herkes kendine göre yorumlamıştı.Çünkü tamamen içindeki malzeme isteğinize bağlı olarak değişebiliyor.Ev usulü truffle yapmayı denedim bende....
Kafama göre takıldım aslında ölçülerde,çünkü elimdeki malzemeleri tüketmek'di amaç.Birde elimde 8 dilim kimsenin yemediği bir kakaolu kekim mevcuttu....
Eşime yılbaşı hediyem bu truffle oldu.Yılbaşı akşamının ayrı bir önemi var bizim için ,biz 11 sene evvel yılbaşı gecesi tanışmıştık.Ve resimdeki kutuda eşimin bana hediye ettiği ilk kutuydu.Çok anlamlı bir hediye hazırlamış oldum :)

Malzemeler:
- 6 dilim kakaolu kek
- 200 ml sıvı krema (bir kutu)
- 250 gr bitter çikolata
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Süsleme için
Hindistancevisi rendesi
Rendelenmiş çikolata
Ceviz içi

Yapılışı:
Kremayı ocağa alıp kaynatıyoruz ,kaynama noktasında altını kısıp bitter çikolatayı içine atıp eritiyoruz.Daha sonra ocağı kapatıp içine cevizi ,ufalanmış keki koymaya başlıyoruz.Karıştırıp buzdolabında 7-8 saat dinlendiriyoruz.Daha sonra tatlı kaşığı ile içinden alıp elimizde yuvarlıyoruz üzerine ise istediğimiz süslemeyi yapıp servis tabağımıza alıyoruz.

Afiyet olsun.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Tarifi bilgisayarıma kaydettim.
Evde kalan kekleri değerlendirmek için iyi bir yöntem.
Ellerine sağlık.
Sunum da harika olmuş.
Bağlantılarıma ekliyorum.
Bana da beklerim.
Ama ben bu sıralar hiç bir şey ekleyemiyorum.
Bilmiyorum nedendir?

pelince dedi ki...

Burcu çok teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

sıvı krema ile kast ettiğiniz şey marketlerde genelde ufak kutularda satılan yarı akışkan kremalar mı? hani tukaş, pınar marka falan olur. eğer başka bir şeyse belirtirseniz çok sevinirim. çok güzel gözüküyorlar, denemek istiyorum da :)