28 Nisan 2010 Çarşamba

Bozcaada Gezisi - 1

Bozcaada Turkey

23 Nisan tatili içinde Bozcaadaya gittik,ama o kadar fotoğraf çekmişim ki,yaklaşık 1500 tane :)) o yüzden fotoğraflar arasında kaybolmuş durumdayım;)Bozcaada gezisi için çok kararlı değildik.Her zaman olduğu gibi yine son anda karar verip ,Cumartesi gecesi yola çıktık.Pazartesi dönüş düşündüğümüz için çok panikte olmadık aslında.Yoldan Bozcaada'da ki tüm otelleri neredeyse aradık ama hiç birinde yer bulamadık.Konaklama için yer ayarlayamazsak geyikli veya Çanakkalede bir otel mutlaka buluruz dedik ve o niyetle yollara düştük ....

Bozcaada  Turkey

Gece 12'de yola çıktığımız için sabah çok erken geyikli'ye vardık.Feribot için mecburen 2 saat bekledik,bu bekleme esnasında çok güzel bir sabah kahvaltısı yaptık.

Bozcaada Turkey
Bozcaada Turkey

Bozcaadaya vardığımızda hemen ilk iş olarak danışmaya uğradık ve oteller hakkında bilgi aldık,sağolsun oradaki arkadaş bir kaç telefon numarası verdi bize.Nisan ayı olması nedeniyle her yer boş olur sanıyorsanız yanılıyorsunuz,çünkü Bozcaada her zaman kalabalık.Özellikle tatil zamanları ve yaz aylarında.Yaz aylarında mutlaka 15 gün önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.Biz daha önce Bozcaada da pansiyon olayını yaşadığımız için ,pansiyonları hiç gezmedik bile..

Bozcaada Turkey
Bozcaada Turkey

Bir çok pansiyonda odalar dipdibe,herkes birbirini duyuyor vs.. hiç sevemediğimiz bir konaklama şekli.. Pansiyonları çok samimi bulanlar olabilir ama bize göre değil sanırım.
Danışmadaki çocuğa bunu anlattığımız için verdiği ilk telefonla hemen kalacak yerimizi ayarladık.2 oda bir salon bir ev tuttuk,çok konforlu değildi elbette ama tertemiz bir evdi.Gezip gördük ve hemen başımızı sokacak bir yer bulduğumuz için sevindik.

Mutfağı,banyosu,çamaşır makinesi,tüm eşyaları ile kalabalık aileler için kesinlikle çok ucuz bir tatil diye düşünüyorum.Yaz aylarında gidecek olanlara fikir olsun diye yazıyorum.

Bozcaada'ya daha önce Bora ile gittiğimiz için her yeri ikinci kez turlamış olduk.Bu sefer tek fark iki çocuklu bir aile olarak gezmemizdi.Bozcaada kalesini gezdik,oraya gelen turlara şaştık kaldık resmen, meğer anzak koyundaki kutlamalar yüzünden ada iki kat kalabalık olmuş.

Bozcaada Turkey

Adayı biraz gezdikten sonra meydandaki "Hafızın yeri"adlı mahalli lokantada inanılmaz leziz ev yemekleri yedik,oracıkta karnımızı doyurup yine düştük yollara..

Daha sonra dar sokaklar arasında resmen kaybolduk,çiçeklerle bezeli evler dar sokaklar ,her zaman olduğu gibi bizi yine büyüledi.

Çocuklara mayolarını giydirip hemen Habbele plajına gittik,çok sakin ve güzeldi.Çok bakir bir koy, kafa dinlemek ve yanlız kalmak için ondan güzeli yok bence...Ayazma plajı mesela daha kalabalıktı...Denize girenler vardı ama bizimkiler sadece bacaklarını sokmakla yetindiler.. Daha ileri gitmeleri pek mümkün değildi,buzzz gibiydi su;))

Bozcaada Turkey

Bozcaada sadece sessizliğin tadına varacağınız bir yer.Akşam için büyük eğlence mekanları yok elbette.. ama keyifli bir yürüyüş,adanın büyüsü sizi hemen içine alacak.Hediye olarak ne alalım diye düşünüyorsanız,en güzeli adaya özel domates reçeli.Gerçi artık her türlü meyvenin reçelini bulmak mümkün ama domates reçelinin yeri bir başka.Ben annemlere Salto'nun domates reçellerinden,kendime de domates reçeli ve beyaz üzüm reçelini aldım.

Bozcaada Turkey

Ada'nın en güzel cafelerinden "Ada Cafe" den gelincik şerbeti,gelincik reçeli'de bir başka seçenek.Sakız macununu(sakız reçelini) ve sakızlı türk kahvesini oradan aldım ...Ada Cafe'de içtiğim türk kahvesi de çok ama çok lezzetliydi.Resmen sakız dolu bir kaç gün geçirdik;) çocuklar sakızlı muhallebi,ben sakızlı türk kahvesi içip durdum..

Bozcaada Turkey

Ada'da tabii ki üzüm bağları harika,daha minnacık olan üzüm dalları mevsimini bekliyorlar.Böyle olunca şarapçılık ön planda,adaya özel bir çok şarap markası var.Merkezde bulunan "TALAY "oldukça meşhur.Tadım yapmak ve hepsinden denemek mümkün.

Çamlıbağ ise adada ki en eski şarap markası,butik bir mağaza olduğunu söylemeliyim.Şaraplar çok lezzetli,biz bir çok tanıdığımıza hediyelik şaraplarımızı bu iki mağazadan satın aldık.Şarapların seri numarası olduğunu ve sınırlı sayıda üretilmesi kendinizi daha da özel hissettiriyor.
Çamlıbağ'ı istanbulda bulmak mümkün olmadığı için kargo ücreti onlara ait olmak üzere eve bile sipariş veriliyormuş.Bu çok güzel bir özellik bence.İlgilenlere duyrulur!!

Bozcaada Turkey

Çiçek ekmek ve pasta fırınından bahsetmeden geçmek istemedim.Ürünlerin hepsi çok taze.Buradaki damla sakızlı bademli kurabiye ise buranın en favorisi.Kilosu 20tl. yanınıza aldığınızda tadından yenmiyor;) birer ikişer herkes kapışıyor :)

Akşam yemeği için yine yer bulmakta zorlanmak istemiyorsanız,öğlen gibi yerinizi mutlaka ayırtın.Biz maç izleyeceğimiz için özellikle "Yakamoz"u tercih ettik.Tüm mezeler şahaneydi.Deniz çipura'sı ise bize fazla bile geldi,sadece mezelerle karnınız doyabilir.... Girit mezesinin tarifini kaptım yakında yaparım inşallah;)

Bozcaada Turkey

Taze kalamar şimdiye kadar yediğim en güzel kalamardı.Tadı halen damağımda..
Ama fiyatların ucuz olduğunu söyleyemem konaklamaya daha az para verdik diyebilirim...ama değdi mi derseniz ,tamamen helal olsun;))

Bozcaada Turkey

Devamı daha sonra;))

Gökçeada Gezisini okumak isteyenler buraya;


38 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

ya insaf ya... :)

İnci Yemek dedi ki...

Pelincim ne kadar iyi yapmışsınız
tatili değerlendirmede. Bozca ada anılarım canlandı:))çok güzel yerler değilmi iki yıl önce gitmiştim hala unutamadık kalacak yer sıkıntısını aynı senin gibi yaşamıştık:))ilk günün acemiliği yer ayıtmadığımız için,akşam yemeği yemek için çok dolaşmıştık:)))Ne kadar güzel anlatmışsın gönlüne sağlık tatlım .çok öpüyorum...

Zeynep'in Evi dedi ki...

Bozcaadayıda bu vesileyle görmüş oldum:) canım anlattıklarına göre şahane bir gezi olmuş şu domates reçelini çok merak ettim ve gecenin bu vakti sakızlı türk kahvesi istiyorum ben! alacağın olsun:)

gulsev dedi ki...

Hangisi daha güzeldi;
Bozcaaadamı Gökceadamı, bende bu yaz gitmeyi planlıyorum.

pelince dedi ki...

Ayşem;))

İnci vallahi yer bulmak hep aynı sanırım.. her dönem kalablık haklısın.. teşekkürler..

zeynepcim pardon ya;))

deatmute galiba bu tercih meselesi.. bozcaada çok daha hareketli,cafe ve restaurant çok bol.. ama gökçeada çok daha sakin ve pek gelişmemiş... ben henüz karar veremedim;))

Beyza dedi ki...

Pelincim,
harikasiniz. Yurdumun her yeri ayri güzel. Gezilecek görülecek o kadar cok yer var ki...Neyse ki artik ben de memleketime kavusuyorum cok yakinda buralara veda ediyorum :) Bundan sonra ben de bol bol gezecegim memlekette insallah :)

Behiye Sönmez dedi ki...

bir 23 Nisan kaçağı daha:))Belli ki sizin günler de çok keyifli geçmiş..
fotofraflar da çok güzel,,paylaşım için tşkler..şimdi bir de Gökçeada gezine bakayım:)

LEZZETİKRAM dedi ki...

fotolar çok güzel ,böyle kaçamaklar, çocuklara çok iyi geliyor canım ,ne iyi yapmışsınız :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım bizde Bozcaadaya 3 kere gittik. Ay olarak Temmuz-Ağustos ayını tercih ettik. Ama inanılmaz bir rüzgarı ve soğuk bir denizi olduğu için sanırım bir daha gitmem diye düşünüyorum. Yazın o en sıcak zamanında bile deniz buz gibi. Geçen yaz sadece ayaklarımı denize sokabildim. O da 1 dakika:)))
Bozcaadaya daha çok coğrafyası ve mekanlarından dolayı gidilir bence. Resimler bile zaten ne kadar güzel bir ada olduğunu anlatmaya yetiyor. Ah bir de soğuk olmasa denizi.
(İzmirli olduğumdandır herhalde sıcak denizi seviyorum:)))
Canım keyfiniz neşeniz bol olsun
Çok öptüm

pelince dedi ki...

Beyacım aaa dönüyormusunuz??? çok sevindim.... hayırlısı olsun..

behiye canım sende hoşgeldin...

kalpkurabiye dedi ki...

pelincimm sayende başka bir boyuta geçtimm kendime gelip ofiste olduğumu farketmek kötü ama:( fotoğrafların mükemmel..

pelince dedi ki...

Seda aynen öyle,bora çok istedi diye gittik.. yoksa beni yerimden kimse kaldıramazdı;))

Tijen haklısın bizde daha önce temmuz ayında gitmiştik,akvaryum koyunda bacaklarım buz kesmişti;)) eylül ayında su daha sıcak oluyormuş...

BEYZA dedi ki...

Hoşgeldin,bizde bir çok oteli aradık.Ama son dakikaya kaldığımız için yer bulamadık.Benim eşim yerini ayırtmadan yola çıkmaz,bu yüzden İstanbul yakınlarını tercih ettik.Bu arada Polonezköye gittik,eklemek istiyorum,senin sayfanı link veremiyorum,hani tıklayınca sayfan açılsın istiyorum, olmuyor.Bilgisayarla yakınlığımı sen anla artık.Yardım istiyorum...

kirazzade dedi ki...

Harika bir gün geçirmişsiniz. Nerede kaldınız?

Unknown dedi ki...

Canımın içi harikasınız maşallah ne
iyi yapmışsınız.Sayende bende resim
lerlede olsa görüyorum.Ahhh bende acaba gezip görecekmiyim:))KOcaman
öpüyorum...

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de biryere gidince once oranın meşhur yiyeceklerini almak denemk isterim, sakızlı kahve, reçel, kurabiye mmmm muhteşem...sayende gezmiş görmüş kadar olduk...sevgiler bizden

Tuğba Agaci dedi ki...

Harika resimler Pelin,hoş gelmişsiniz (:

Benden Bizden dedi ki...

lapya diye yorum birakan benim, simdi fark ettim :)
Sevgiler!

Lapya dedi ki...

Harika bir tatil olmus Pelin, ne guzel gezmissiniz :) Ada Kafenin sahibi ODTU luydu yanlis hatirlamiyorsam, iceride mezun yilligi falan vardi, biz karistirip cok eglenmistik :)
Ruzgar gullerine gittiniz degil mi, merakla bekliyorum o bolumu :)

annesiningülü dedi ki...

çok keyifli bir gezi olmuş
imrendim vallahi :D

pelince dedi ki...

Beyza sana mail attım:)

çok teşekkürler..

lapya;) tamamdır.. evet ada cafe çok güzel ... sahibi çok zarif bir bey.. ama içeride oturmadığımız için yıllık görmedik.. keşke daha önce senden tüyo alsaymışım.. başka bir hafta sonu kaçamağına inşallah;))

BEYZA dedi ki...

Teşekkür ediyorum,çok güzel anlatmışsın.Sevgiler...

pelince dedi ki...

* kirazzade kaldığımız yer Bayturun emlak bankası konutlarındaydı.. merkeze arabayla 2dk. uzaklıkta ;) temizdi evler.. ben çok memnun kaldım..

Tijen dedi ki...

Çok iyi etmişsiniz Pelin'ciğim. Bahar adanın belki de en güzel zamanı. Nice gezilere olsun.

kirazzade dedi ki...

Teşekkürler Pelin. Bozcaada da Gökçeada da gitmek istediğim yerlerden. İnş gittiğimde aklıma gelir söylediğin yer :)

sumeyye dedi ki...

ama ama kıskanıyorum!!

Esin dedi ki...

Pelin fotoğraflar süper,çok güzel bir gezi olmuş.
Ben de çok istiyorum şöyle bir bozcaada gökçeada yapayım.Bir aksilik olmazsa göbişime ve bebişime rağmen bu yaz gidicem...
Bu yazıyı da gitmeden bir daha hatim indiririm :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Resmen gıpta ile okudum!
:(
Çünkü bugünlerde egede biryerlerde kafamı dinlemeye herşeyden uzak kalmaya o kadar ihtiyacım var ki!
Ah ah...
Çok güzel etmişsiniz,ufaklıklar çok şanslı diyelim zevkli ebeveynleri var:)
***
Bu arada koruköyü biliyorum.Çünkü annem yalovalı değil(annemde babamda aynı memleketli,hatta akrabalar:elazizliler:)) ama bizim çok çok yakın dostlarımız var yalovalı hatta bir tanesi kadıköylü bir tanesi termal tarafındaki üvezpınarlı birde yalova merkezden var:)
yani biz kısmen oralıyız genelde yazları son senelerde birkaç kere gittik ama bir geçen sene gidemedim:(
Ama çok seviyorum yalovayı,nefis bir yer kesinlikle yalovayı es geçmeyin derim nacizane:)

Syhn dedi ki...

ohh süper ya!
bende pansiyon konaklamasını samimi bulamıyorum :)
bu arada ne güzel şeyler demişin öyle.. damla sakızlı kurabiye mi ohh olsada yesek ya hu:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım harika bir gezi olmuşşş....

Fotolar nekadar güzel olduğunu anlatıyor canım:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Pelinim,senin kızın olabilir miyim? :)

Harika bir gezi,harika fotoğraflar..

pelince dedi ki...

papatyam ol vallahi;)) sohbet ede ede gezeriz ne güzel...

Pelin dedi ki...

Dolu dolu bir tatil olmuş Pelinciğim. Biz de Bozcaadaya gitmiştik iş nedeniyle gittiğimizden herhalde tadını çıkaramamıştık bu kadar.
Öpüyorum.
Sevgiler

Narince dedi ki...

Amaann kıskandım yahu! Ne güzel gezmişsiniz? En çok da kurabiyelerde gözüm kaldı, yapıcan mı?

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
resimler harika zaten ama en önemlisi benim dikkatimi ceken: Cocuklar ayaklarini denize sokabilmisler!!! Görünce onlarin adina cok mutlu oldum ve bende bir an icin orada olmayi cok istedim, bu güzel paylasimin sayesinde bende bir nebze olarak oralara gittim saydim kendimi:))

Sevgilerimle

Zehra Gürgen dedi ki...

Pelincim bu sakızlı bademli kurabiyenin tarifinide alsaydın :)
yada dokusunu, tadını tarif ette uydurarak deneyelim :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Pelincim Bozcaada bizim için de en keyifli tatillerimizden biridir. hala aklımızda gitmek var. okudukça iç çektim, özlemişim. biz aral tatil çiftliğinde kalmıştık, butik otel oldugu için çok iyiydi her şey. uzaktı merkeze ama yine gitsem yine orda kalırım sanırım. pansiyonlar dediğin gibi, bize de uymadı. devamını merakla bekliyorum

Betül İdkü dedi ki...

Bozcaada gerçekten çok güzel bir yer. Mükemmel ötesi...