4 Haziran 2010 Cuma

İğneada Gezisi

İğneada Istanca Dağları

İğneada'ya uzun yıllar önce gitmiştim ama bu kadar çok gezmemiştim.Şimdi içime araştırmacı gazeteci ruhu girdi sanırım, her yeri didik didik ediyorum :)

İğneada Dupnisa Mağarası

İğneada Istranca dağları ile muhteşem bir doğa harikası,ıssız ve bakir bir yer.Alışveriş yapacağınız çok fazla yer yok,yazlıkçılar daha gitmediği için Mayıs ayı oldukça sakindi.

İğneada Kırklareli Turkey
İğneada Kırklareli Turkey
İğneada Kırklareli Turkey

İğneada'ya giderken sola doğru kıvrılan bir tabela göreceksiniz,sanırım 41km. uzaklıktaydı.Dupnisa Mağarasının yolu bol tozlu ve bozuk bir yol ama bence oraya kadar gitmişken hem kuru mağarayı hemde ıslak mağarayı mutlaka ziyaret edin. Yiyecekleriniz ve içecekleriniz yanınızdaysa güzel bir piknik yapabilirsiniz.

İğneada Dupnisa Mağarası
İğneada
İğneada

(Dupnisa Mağarası Kırklareli ilinin Demirköy ilçesinin Sarpdere Köyü sınırları içerisinde, köyün 5 - 6 km güneybatısında yer almaktadır ve Trakya'nın turizme açılmış tek mağarasıdır. Üç girişe sahip bir yeraltı sistemi olan mağaranın toplam uzunluğu 3200 m'dir. Girişten itibaren ilk 1000 m'si suludur. Mağaradan çıkan kaynak Türk-Bulgar sınırı olan Rezve Deresini oluşturmaktadır. Girişlerden birincisi Dupnisa Dolin girişidir. İkincisi kuru mağara olup iki ayrı girişle başlar. Kollardan biri 456 m, diğeri 363 m'dir. Üçüncü giriş Kız Mağarası olup 60 derecelik bir eğimle başlar. Mağaranın yan kolları fosil, ana sistemi aktiftir. İçinde boyutları 150x 60 m çapında bir salon vardır.Dupnisa (Дупница) Bulgarca'da delik anlamına gelmektedir.)

kaynak:vikipedi
İğneada Dupnisa Mağarası
İğneada Dupnisa Mağarası

Mağara içindeki dik merdivenler benim nefesimi kesti,bacaklarım iki gün tutmadı :) eee malum vücut şoka girdi..Hem bol oksijen hemde hareket beni kendime getirdi diyebilirim.

İğneada Kırklareli Turkey

Mağara gezisi sonrası tekrar Istranca dağları arasında kaybolduk,yolda harika bir çeşme var ki mutlaka için diyorum..İçelim güzelleşelim espirisi yol boyu devam etti bizde.. Çeşmenin üzerinde ki güzellik suyu yazısı bizi çok güldürdü :) Tekirdağa yakın olmasından dolayı acaba akan "su" değil mi dedik ama :)) buz gibi suyu kana kana içtik..

İğneada oldukça güzel ve sessiz bir yer.Sahili harika , çok uzun bir kumsalı var.Deniz bizim şansımıza çarşaf gibiydi.Çocuklar suyun soğuk olmasına aldırmadan denize bile girdiler..

İğneada Kırklareli Turkey
İğneada Kırklareli Turkey

Biz yıldönümü nedeniyle kutlamalara devam ettiğimiz için :) İğneada Resort Hotel&Spa 'da kaldık.Oldukça şık ve hoş bir oteldi.Ama otelde kalmayalım derseniz de bir sürü alternatif var..

Hatta sezonluk kiralık evler çok ucuz ve denize çok yakın.Gidecek olanlar mutlaka netten araştırsın.

Longoz ormanlarını o kadar çok gezmek istiyordum ki en sonunda muradıma erdim.Gerçi çocukları havuzdan ve denizden çıkartmak pek zor oldu ama sonunda başardım.Bence İğneada 3 günlük bir gezi programı ile rahatlıkla gezilir.

İğneada Resort Hotel & Spa

Önce Otele ait faytonla Mert Gölüne gittik,daha sonra biz diğer gölleri de gezdik.En keyifli yolculuk ise Bulgaristan sınırına oldu.Askeriyeden izin alıp içeri girdik.Sınır öyle yakın ki şaşırdık.

İğneada Kırklareli Turkey
İğneada Resort Hotel & Spa

Yerleşim hemen çok yakınımızdaymış .Askeri bölgeye iyiki girmişiz çünkü en güzel longoz(subasar) ormanlarını orada daha yakından görmüş oldum.Eğer yolunuz Beğendik mevkiine düşerse mutlaka uğrayın.(cep telefonlarının çekmediğini söylemek isterim)

Limanköyde çok hoş bir gün batımı manzarası var.Beğendik ve diğer köylerin sahilleri de gördüğüm kadarıyla çok güzel. Her yer cennetten bir köşe gibi.Ama tekrar çok sakin ve ıssız yerler olduğunu hatırlatırım :)

İğneada Kırklareli Turkey
İğneada Kırklareli Turkey
İğneada Kırklareli Turkey

İğneada akşam çok sessizdi,biz otelde keyifli vakit geçirdik ama yaz aylarında sanırım çevre daha çok hareketlenir.Öğle yemeğimizi İğneada Restaurantta yedik,balığın en güzelini bulmanız mümkün.Tercihimizi lüferden yana kullandık ama Kalkan balığının da en tazesini bulmak mümkün. Fiyatlar çok ucuz değil ,normal sayılır.


Merkezdeki Rumeli Köftecisi enfes bir yer,arabada satılan köfteler pek leziz :)Dönüş için yanımıza köfte ekmek almayı unutmadık.

İstanbuldan çok fazla uzaklaşmadan hafta sonu kaçamağı yapmak için inanılmaz bir dinlence yeri.Aslında fazla ballandırarak anlatmak istemiyorum ,çünkü kalabalık ve fazla popüler olursa bu cazibesini kaybeder diye düşünüyorum...

Mutlu Hafta sonları....

Fotoğrafların devamı burada


26 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm ne kadar güzel bir ülkemiz var o kadar güzel resimlemişsinki gez
miş kadar oldum.Mutluluğunuz daim olsun öpüyorum kocaman.

Unknown dedi ki...

görüntüler süper bayıldımm oh ne güzel gezmişsin iyi yapmışsın banada gitmek kısmet olur inşallah:)

boncuk mutfakta dedi ki...

Fotolar müthiş.Daha önce hiç gitmedim.
Güzel paylaşımın için kendi adıma teşekkür ederim Pelinciğim.

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım geze geze bitiremdin,badana boya derdi yok galiba:))
sayende bizde geziyoruz, paylaştığın için teşekkürler,
kocaman sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Ne kadar güzelmiş İğneada..Hiç gitmedim ama fotoğraflara bayıldım adeta..Bizlerle fotoğrafları paylaşman çok iyi olmuş canım..Bizlerde sayende gitmiş kadar olduk..Gönlüne sağlık..Sevgilerle..

İğne İle İplik dedi ki...

İğneadanın ismine vurulup okumaya başladım yazıyı ama hem fotoğraflara hem yazınıza mest oldum..

İnşallah bir gün benimde yolum oralara düşer:)

Ayla dedi ki...

Fotoğraflar çok güzel, iğneadaya ise bayıldım, ben sakin yerleri daha çok sevdiğim için gidilecek yerler arasına girdi bile.

Narince dedi ki...

Kutlamalar bitmesin yahu:)) Ben de Enez'de Yunanistan sınırında ineklere bakmıştım.Sınır yakın olunca bir hoş oluyor insan. Niye var sanki bu sınır diyorsun.

mine dedi ki...

yollara düşmeli kaybolmalı oralarda bırakmalı herşeyi kuş cıvıltılarına ve sulara...
ellerine sağlık fotoğraflar çok hoş

ümmühan dedi ki...

Ne güzel yerlermiş Pelin, çok da güzel anlatmışsın, canım bi gezmek bi tatil çekti ki sorma :)
10. yılınızı da kutlarım bu arada,darısı başımıza...

pelince dedi ki...

Güzel mesajlarınız için çok teşekkürler.

Syhn dedi ki...

resmen istanbuldan şehrin kalabalıklıından uzaklaşmak istedim ki öyle kolay kolay istemem bunu..
hele mağara..

ne güzel yıldönümü
ne güzel kutlama bu böyle yaa!! ;))

ZencefilliÇörek dedi ki...

hersey muhtesem Pelin'cim, guzel paylasimin icin tesekkurler :)

M@hPéRÎ dedi ki...

10 yıl kadar önce ailecek tatil yapmıştık İğneadada. ama sizin kadar güzel kareler yok elimde :)
harika bir gezmece olmuş.fotoğraf paylaşımlarınız için teşekkürler.

Ferah Gülşen dedi ki...

güzel fotolar, harika bir gezi. Pelincim sana ödülüm var. Bloğumda :).

seda dedi ki...

Ne kadar güzel yerler. Gezip görmek lazim aslinda ülkemizi.

Burcu Çalışkan dedi ki...

yıllarca önce gitmiştim bende yeşili ve sakinliği o zamandan beri aklımda güzel karelerinle bir türlü denk getiremediğmiz kaçamağı öne alma zamanı geldi :))

Sevde dedi ki...

canım ablam bu ne güzel haber böyle yıldönümümünüz kutlu olsun ve çok da güzel kutlamışsınız :)
Fotolarda harikaaa
Umarım en kısa zamanda benim de yolum düşer adaya, mağaraya (mağaralara baılrımi otelede eee güzellik çöeçşmesini de umutmamak lazım :)
Kocaman öpüyorum...
Sevgilerimle

Gönül dedi ki...

hımmm....şimdi bu güzel resimleri görünce benimde gidesim geldi....gidipde göresim geldi:)))) keyfin daim olsun arkadaşım sevgilerimle öpüyorum

gülay mutfakta dedi ki...

canım ne güzel fotoğraflamışsın memleketimi sayende gitmiş kadar oldum:)hasret giderdim...

sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Cok güzel bir yermis, aslinda cennet vatanimizin her tarafi bir harika...
Güzel bir tatil gecirmissin, tekrarini dilerim.

Benhurum dedi ki...

Bizde daha önce methini duyup gitmiştik (2003 yılında). Ancak ben bir geceyi zor geçirdim ve çok tatsız biz anı olarak hatıramda kaldı ve bir daha da asla gitmeyi düşünmüyorum ancak senin karelerinden gördüğüm kadarı ile bazı değişiklikler olmuş, gidecek olanlar adına memnun oldum.
Sizlerin de keyifli vakit geçirmiş olmasına menun oldum, neşeniz ve keyfiniz daim olsun...

dokuzuncubulut dedi ki...

O kadar niyetlenip de gidemediğim yerlerden biri. Yakın diye mi ihmal ediyoruz bilmem. Ama güzel anlatımınız mükemmel fotoğraflarızla gitmiş kadar oldum.
Sevgiler...

pelince dedi ki...

dokuzuncubulut yorum için teşekkür ederim.Dediğin gibi sanırım yakın adresleri hep es geçiyoruz...
Yine beklerim..

Devastator Usta dedi ki...

çok güzel fotoğraflar. ben gezerken bile gözüme bu kadar güzel görünmemişti :)

Unknown dedi ki...

Merhaba , aci gerceklerle bugun yuzlestim.ailemle igneadaya tatil için geldim.erdem sahibi degilseniz sakin gelmeyin.yerli halkın , esnafın medeniyetsizligi ve sizi kaz hayvanı ile özdeşleşmiş görmeleri sabır gerektiriyor.
Pis düzensiz bakımsız yerler görmek istemiyorsanız gelmeyin.apart ev, sokaklar , sahil, deniz , lokantalar ,cay bahcesi,cocuk parki a dan Z ye Her gittiğiniz yer pis olurmu @evet olur. Diğer siteleri ve yorumları okuyarak karar vermenizi tavsiye ederim.