4 Ağustos 2011 Perşembe

Komili Hakiki Lezzet Atölyesi

Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi

Eyüp Kemal Sevinç'in Koşuyolunda yeni açtığı EKS Mutfak Akademisinde Komili zeytinyağları ile nefis lezzetler yapmak için buluştuk.

Komili'nin zeytinyağları'nın bir çoğunu sanırım hepimiz biliyoruz.Çok az duyulmuş belkide çok az bilinen zeytinyağı çeşitleri ile yemekler pişirdik.

Hollandaise Sosu Komili 0,3 ile hazırlanan Komili çekirdeksiz Sıkma ile Confi edilmiş "Somon Bonfile" çok leziz oldu.

Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi
Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi
Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi

Komili Taş Baskı ile hazırladığımız "Armutlu ve Cevizli Bebek Ispanak Salatası"

Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi

Komili Erken Hasat ile pişirdiğimiz "Kırmızı Biberli Gambas" eşliğinde Komili Organik ile pişirdiğimiz "Maydanozlu Risotto" nefis oldu.

Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi

Komili’den yepyeni bir lezzet: Çekirdeksiz Sıkma
Türkiye’nin 133 yıllık markası Komili’nin uzmanlığıyla yepyeni bir zeytinyağı doğdu. Özenle seçilen zeytinlerin çekirdekleri çıkarılarak sıkılmasıyla elde edilen ‘Çekirdeksiz Sıkma’ ile Komili, tüketicilerine lezzetli bir seçenek daha sundu.
Erken Hasat, Taş Baskı, Cold Pressed, 0,3 ve Organik Sızma ürünlerinden oluşan Özel Ürünler Serisi ile sofraları lezzetlendiren Komili, ‘Çekirdeksiz Sıkma’ ile damak zevkine özen gösterenlere farklı bir seçenek daha sunuyor.
Türkiye’de zeytinyağı kültürü oluşmasına büyük katkılar sağlayan Komili’nin güvencesiyle üretilen ‘Çekirdeksiz Sıkma’, özenle seçilen Ayvalık zeytinlerinden, sıkma işleminden önce çekirdeği çıkarılarak elde ediliyor ve yörenin kendine has nefis kokulu zeytinlerinin mükemmel lezzetini içinde barındırıyor.
Duyusal özellikleri üstün Komili Çekirdeksiz Sıkma Zeytinyağı; zeytinin en iyisini, en doğalını ve en lezzetlisini Ayvalık’tan toplayan ve 1878’den beri sofralara sunan Komili’nin uzmanlığının izlerini taşıyor. ‘Çekirdeksiz Sıkma’, yüksek oranda meyvemsi tadıyla özel salata ve yemeklerinize değer katmak için sofralardaki yerini alıyor.
Her damak zevkine hitap eden lezzetler…
Sofraları şölene, yemekleri ziyafete dönüştüren Komili; Sızma, Ege Sızması ve Riviera Zeytinyağı’nın yanı sıra Özel Ürünler Serisi ile farklı tatlarda sızma zeytinyağını tüketicisinin beğenisine sunuyor.

Türkiye’de ilk defa Komili Özel Ürünler Serisi’nde kullanılan “ince uçlu kolay kapak”, özel tasarımı sayesinde zeytinyağının kalitesini daha uzun süre korurken ölçüyü ayarlayabilme özelliğiyle hayatı kolaylaştırıyor.

- Komili Taş Baskı; Zeytinlerin taş baskı yöntemi kullanılarak ezilmesiyle elde edilen yumuşak ve buruk lezzetiyle zeytinyağı meraklılarının tercih ettiği, Natürel Sızma Zeytinyağı
- Komili Organik Sızma; Tamamen organik tarım yöntemleriyle yetiştirilmiş zeytinlerden üretilen Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
- Komili Cold Pressed; Bekletilmeden aynı gün içerisinde ezilerek hamur haline getirilen zeytin tanelerinden, 27 °C’nin altında soğuk su kullanılarak elde edilen eşsiz tat ve kokusuyla Natürel Sızma Zeytinyağı
- Komili Erken Hasat; Ayvalık yöresi zeytin ağaçlarından olgunlaşmadan toplanan ve bekletilmeden sıkılan zeytinlerden elde edilen, hafif yakarlığı olan meyvemsi Natürel Sızma Zeytinyağı
- Komili 0,3; Komili için özel olarak toplanan 0,3 asitli Ayvalık zeytinlerinden elde edilen, sınırlı üretimiyle, Natürel Sızma Zeytinyağı
- Komili Çekirdeksiz Sıkma; Ayvalık bölgesinden toplanan zeytinlerin, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra sıkılmasıyla elde edilen duyusal özellikleri üstün Natürel Sızma Zeytinyağı.

"Çekirdeksiz Sıkma" nın Farkı Nedir?
Zeytin, çekirdeğiyle beraber yağa işlendiğinde, çekirdekte bulunan enzim oksidasyona neden olur. Çekirdeksiz üretilen zeytinyağının, kalp damar hastalıkları ve kansere karşı koruyucu etkisi bilinen fenolik bileşik miktarı ve antioksidan etkisi daha yüksektir.

Duyusal özellikleri daha üstün olan bu natürel sızma zeytinyağının tat ve kokusu diğer zeytinyağlarından farklıdır.
Son yıllarda geliştirilen ve Türkiye’de ilk defa Komili tarafından kullanılan çekirdeği çıkartılmış zeytinlerden zeytinyağı elde etme tekniği, natürel zeytinyağının kalitesinin artmasını sağlıyor.

Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi
Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi
Komili Hakiki Lezzet Ustası Atölyesi

Bizi çok güzel ağırladıkları için Komili ailesine,EKS Mutfak Akademisine ve Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç'e çok teşekkür ederim.


10 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

ellerinize sağlık, herşey çok güzel..

cafenoHut dedi ki...

Balıkesir'li olduğumuz için zeytin yağı bizim mtfağımızda çok önemlidir. Aylarca et yemesem aklıma gelmez ama bir zeytinyağlı taze fasulye yada bakla yemezsem mafolurum. Şimdi şu ıspanak salatası ve risottoyu yiyebilmek için de eriyorum...

Zeynep'in Evi dedi ki...

ne sevimli bir adam şu eyüp kemal sevinç:)

sibelyalcincom dedi ki...

Ben sıvıyağ mısırözü yağı ve zeytinyağımı hep komili alırım ve gerçekten çok memnunum
Sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

haadii be bencil blogcu,bi tarifin çıktısını alamıycaksam neye yarar,evde bil.say.yok,demek eve gidip yapamıycağım,neyi saklıyosun egosu bol bida gelirsem iki olsun al hepsi senin olsun ye otur hale özdemir

pelince dedi ki...

Arkadaşlar çok teşekkürler..

pelince dedi ki...

Hande ismini yazdığın için öncelikle teşekkür ederim.Ne yazık ki hem fotoğraflarım hemde tariflerim kopyala yapıştır şeklinde sitemden izinsiz alınıyor ve başka başka bloglarda kullanılıyor.İsmeyerekte olsa bu yola başvurdum.Belki senin gibi takipçileri kaçırıyorum ama elimde olan bir şey değil.(bence bu bencillik değil)Arzu ettiğin tarifi bana mail atarak sorabilirdin,hemen yardımcı olurdum.Bu şekilde eleştirilmek hoş değil, ben yinede yorum yaptığın fikrini yazdığın için teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

portakal soslu norveç somonu çok güzeel oluyor aklıma o geldi somonu görünce :) . beklerim :)
www.lovesfromfashion.com

Adsız dedi ki...

Merhaba Pelin, sızma zeytinyağını sadece salatalarda , yemeklerde ise riviera kullanıyorum, sızma pisirilen yemeklerde de kullanılıyor mü bilmiyorum açıklarsan sevinirim...burcu.

Oglak Kizlari dedi ki...

neler olmuş burada.
Allah.. allh..

Takma kafana yola devam pelin.
Bu arada Somon confe ydi galiba, tarifini alabilirmiyim.

Öperim.
Kıskanç anne Çiğdem