2 Aralık 2007 Pazar

Aşk Pastası



Uzun zamandır denemek istiyordum,ama bir türlü cesaret edememiştim.Dünde eşime hazır şeker hamuru aldırınca,bana oyun oynamak için fırsat çıktı. Ama ben ne anlarım pasta yapmasından:)) İlk denemem de olucak nasılsa.Düşündüm taşındım ,acemi olduğum için herşeyi hazır kullanmayı denedim.Pandispanyasını hazır kullandım mecburen:)) Şeker hamuru 'da hazırdı,ben sadece biçimlendirmeye çalıştım.


Tarifi ise ;


4 kat hazır pandispanya


İç malzemesi

Damla çikolata
Fıstık kullandım

Kreması için

1 paket Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması
1 küçük kutu (200 ml.) sıvı krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı süt

Pasta kremasını süt ile çırpıyoruz. İçine sıvı krema ve pudra şekeri eklenip tekrar iyice çırptım. Katların her birine tek tek krema sürüp parça çikolata ve fıstık serpiştirdim.En son tüm pastayı krema ile kapladım.Sonra pudra şekeri serptiğim tezgahta şeker hamurunu açıp pastamın üzerini kapladım.Daha sonra bir parça daha beyaz şeker hamuruna kırmızı gıda boyası katarak renklendirdim.Pembe olan hamuru açıp kalpli kalıpla şekillendirip pastayı kapladım. İlk denemem olduğum için biraz bocaladım tabiii:)



Afiyet olsun


3 yorum:

Nurten dedi ki...

Pelincim ellerine sağlık :)

Valla iyi bir başlangıç yamışsın, bana sonu çok güzel olacak gibi geliyor :)) ilk pastan böyleyse, devamı kimbilir nasıl olur ;)

pelince dedi ki...

Nurten canım çok teşekkürler.Sizden yardım istiycem artık:)Kaçamazsınız benden :))

Nurten dedi ki...

Pelicim istediğin yardım olsun, ben her zaman yanındayım ;)