11 Ocak 2008 Cuma

Çikolatalı toplar


Reklamda söylediği gibi " Mevsim meselesi değil , zevk meselesi " aynen bende bu söz doğrultusunda ilerliyorum:))Dondurmayı böyle ikram etmek kimin hoşuna gitmezki,tadına bakan içinde aynı keyif dakikalarca sürer ,orası kesin.Bir dergide görmüştüm ve de çok hoşuma gitmişti.

Malzemeler:
- 2 Litre Vanilyalı dondurma
- 200 gr.Bitter çikolata ( Bind tablet kuvertür )
- 4 tane 50 gr.'lık ( twix yada mars çikolata )

Yapılışı:

Çikolata kaplarını yapmak için 4-5 tane bardak gerekiyor.Buzdolabı poşetlerini ikiye böldüm ve tezgaha serdim.( kuçük boy buzdolabı poşeti).Sonra mars ve twix'i bıçakla doğradım.


Siyah çikolatayıda benmari usulü eritmek için kabın içine yerleştirdim. Sürekli karıştırarak eritelim.Eriyen çikolatayı ateşten alalım.Erittiğimiz çikolatayı daha önce kestiğimiz buzdolabı poşetlerine düz bir bıçak yardımı ile yayalım.Üzerine Çikolata sürdüğümüz poşetleri bardakların üzerine yerleştirelim.Çikolatanın katılaşması için bekleyelim( ben sabırsız olduğum için buzdolabında 10 dk .bekletip hemen aldım)Sonra plastik poşetleri yavaşça çikolatadan ayıralım.

Dondurmayı biraz yumuşatıp geniş bir kaba alalım.İçine doğradığımız çikolata barlarını ekleyelim.

Dondurmayı tekrar buzluğa koyup donduralım.Daha sonra çikolata tabaklarına koyup servis edelim.Benim yakışıklı oğlum sade sevdiği için dondurmasını ona sade servis yapıldı:))
Benmari usulü:buharla pisirme teknigi olarak da bilinir.içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin. Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin. Benmari daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.

Afiyet olsun


0 yorum: