23 Mayıs 2008 Cuma

Çocukla Gidilecek En İyi 10 Restaurant

Küçük çocuklu aileler, dışarıda yemek söz konusu olunca kara kara düşünür. Anne baba, iyi bir yerde sakin ve güzel bir akşam yemeği yemek ister. Ama çocuklar evde kalsa ayrı, birlikte gidilse ayrı bir derttir. Çocukla birlikte yemeğe çıkıldığında, sakin bir geceden bahsetmek pek mümkün olmaz.

Çocuk, uzun süre masada oturmaktan canı sıkılır, yemek dahil eline geçen her şeyi oyuncak yapabilir. Çocuğunu gözünün önünden ayırmak istemeyen büyükler, yedikleri yemeğin tadına varamaz. Üstelik gidilen mekanın sigara içilmeyen bölümü yoksa, çocuklar duman altında kalır. Son zamanlarda, anne babaların bu tip sıkıntılarının farkına varan restoranların sayısı hızla artıyor. Özel çocuk mönülerinden palyaço servisine, oyun parkına kadar pek çok alternatif sunuyorlar. Peki çocuklu bir ailenin gönül rahatlığıyla gidebileceği adresler hangileridir? Bir kısmı kendisi de çocuk sahibi jüri üyelerimizin tercihleri bu haftanın çocukla gidilecek en iyi 10 restoranını belirledi.

EN İYİ 10

1. Num Num - İSTANBUL

2. Lal Garden - İSTANBUL

3. Degusta - ANTALYA

4. Sahan - İSTANBUL

5. Mabeyn - İSTANBUL

6. Venge - İSTANBUL

7. Uludağ Kebap - ANKARA

8. Kosova - İSTANBUL

9. Pişirme Evi - ANKARA

10. Köşebaşı - İZMİR

NUM NUM

Mönü yanında boya kalemi

Num Num’ın İstanbul’da iki şubesi var. Biri Maçka Gmall Alışveriş Merkezi, diğeri Kanyon Alışveriş Merkezi içinde. Mekanın çocuk mönüleri ufaklıkların gözdesi. İçinde hamburger, pizza, köfte&patates, sosis&patates, makarna ve tavuk nuggets gibi hiçbirinin hayır diyemeyeceği yiyecekler bulunuyor. Fiyatları 13.75 YTL. Mönülerin yanında çocuklara boyama sayfaları ve renkli kalemler hediye ediliyor. Yemeklerden sonra en çok dondurma ilgi görüyor. Kids browni ve banana split en popülerleri. Bebekler için mama sandalyeleri bulabilirsiniz. Restoranın içinde çocuklarla rahatlıkla oturulacak 30 kişilik sigara içilmeyen bölüm var. Otopark hizmetinde valeler size yardımcı oluyor. Gmall Tel: (212) 296 26 85

LAL GARDEN

Hafta sonu palyaço

İdealtepe’deki Lal Garden’da tüm yörelerin kebaplarını bulmak mümkün. Çocuklarla rahatça oturulabilecek 50 kişilik sigara içilmeyen bölüm var. Üstü kapalı çocuk parkı yaz kış hizmet veriyor. İçinde kaydırak, oyuncak at, top havuzu ve oyuncak araba bulunuyor. Hafta sonu palyaço servisi var. Ama ilgiye göre bu servis hafta içi de olabiliyor. Köfte, patates kızartması, pilav ve sosisten oluşan çocuk mönülerinin fiyatı 25 YTL. İsteğinize göre mönüye malzeme ekletebiliyorsunuz. Kuzu ve köfte şiş de çocukların ilgisini çekiyor. 350 kişilik restoranda dört valeyle otopark hizmeti sunuluyor. Tel: (216) 417 36 18

DEGUSTA

Oyun alanı 800 metrekare

Tevfik Işık Caddesi’ndeki Degusta’nın Antalya Körfezi manzarası var. 14 dönümde falezler üzerinde kurulu tesiste, 800 metrekarelik çim bir oyun parkı mevcut. İçinde salıncak, kaydırak, tahterevalli bulunuyor. Bir de küçük süs havuzu var. Sosis ızgara, patates tava, salata ve meyve suyu ile mini köfteden oluşan çocuk mönüsü 8 YTL. Çocuk partileri için de kapıları açık. Tel: (242) 312 10 97

SAHAN

Çizgi film ve Playstation

Ataşehir’deki Sahan’da sadece çocuklarla ilgilenen 4 görevli var. Siz yemeğinizi yerken, onlar çocuklarla vakit geçiriyor. Ufaklıklar için 60 sandalye ayrılmış. Çocuk parkında evler, kaydırak, langırt, çizgi film yayını yapan televizyon ve Playstation var. Cumartesi günleri palyaço hizmeti veriliyor. Sigara içilmeyen 50 kişi kapasiteli özel bir alanı bulunuyor. Çocuklara, yetişkinlere verilen porsiyonların yarısı sunuluyor. Fiyatlar da yarı yarıya düşüyor. Otopark kapasitesi 1500. Tel: (216) 315 36 36

MABEYN

Yazlık-kışlık oyun parkı

Altunizade’deki Mabeyn Restoran üç bölümden oluşuyor. Çocuklar için yemek ve mama sandalyeleri var. Yaz ayları için açık çocuk parkı bulunuyor. Kış aylarında çocuklar kapalı oyun odasında vakit geçirebiliyor. Çocuklu ailelerin yoğun olduğu cuma, cumartesi ve pazar günleri palyaço geliyor. Sigara içilmeyen bölümleri yok ancak rezervasyon yapıldığında gruplara sigara içilmeyecek bazı bölümler tahsis ediliyor. Vale sistemiyle çalışan 200 araç kapasiteli otopark hizmetleri var. Tel: (216) 422 55 80

VENGE

Miki fareli yemek takımı

4. Levent’teki Venge Restoran, özellikle hafta sonları aileler tarafından tercih ediliyor. İki katlı mekanın bahçesi 280, iç bölümü 180 kişi kapasiteli. Çocuklara miki fareli tabak ve bardaklar veriliyor. 8 tane mama sandalyesi var. Oyun parkı yok ama bahçede rahat edebilecekleri geniş bir alan bulabilirler. Sıkılmamaları için çeşitli oyuncaklar bulunduruyorlar. Üç vale, araçlarınızı sıkıntı yaşatmadan park ediyor. Tel: (212) 281 87 39

ULUDAĞ KEBAP

En çok köfteyi seviyorlar

Burak Uludağ’ın işlettiği Uludağ Kebap, Ankara’da üç, İstanbul’da iki şubeyle hizmet veriyor. En yeni şubesi ise Çayyolu’nda bulunuyor. Burada çocuklara özel açık ve kapalı iki oyun alanı ayrılmış. Yaz aylarında her ikisi birden, kış aylarında ise sadece kapalı alan kullanılıyor. İçinde tahterevalli, tırmanma merdivenleri, kale, ev ve kaydırak bulunuyor. Kapalı oyun alanında CD’den çizgi film yayını var. 350 kişilik restoranın 70 kişilik bölümü sigara içmeyenler için ayrılmış. Geniş bir otoparkı var. Çocuklar Uludağ Kebap’ta en çok Uludağ kebabı ve Uludağ köfteyi tercih ediyor. Tel: (312) 240 44 88 - 89.

KOSOVA ET LOKANTASI

Kaydıraklı parkı var

Florya-Yeşilköy sahilindeki Kosova Et Balık Lokantası, yaz aylarında çim bahçesiyle birlikte bin kişiye servis verme imkanına sahip. Çocuklar için mama sandalyeleri ve kapalı çocuk parkı var. İçinde oyuncaklar, kaydırak ve küçük evler bulunuyor. Patates kızartması, köfte ve püre çocukların en çok tercih ettiği yemekler. 400 araçlık geniş otoparkı var. Tel: (212) 663 84 85

PİŞİRME EVİ

Bebekler için mama sandalyesi

Hüseyin Kav’ın işlettiği Pişirme Evi, Ankara’da üç şubeyle hizmet veriyor. Yıldız Hollanda Caddesi üzerinde yer alan şubesinde geniş bir çocuk oyun alanı var. İçinde kaydırak, oyuncak at, ev, küçük arabalar, küçük boyutta bir masa yer alıyor. Çocuk ve bebeklere özel sekiz tane sandalye bulabilirsiniz. Çocukların güvenliği ve eğlenceli vakit geçirmesi için başlarında bir kadın görevli bulunuyor. Ayrıca çocuklara özel iki de mönü var. Deniz kızı ve korsan ile büyük deniz kızı ve korsan adlarını taşıyor. İçinde kalamar, karides gibi deniz ürünleri bulunuyor. Üç katlı Pişirme Evi’nin 120 kişilik üst katında sigara içilmiyor. Tel: (312) 441 62 62.

KÖŞEBAŞI

Pazarları çocuk mönüsü

Adana ve Tarsus yöresi et yemekleriyle ünlü. Restoranın Türkiye genelindeki 13 şubesinden biri olan İzmir Çeşme Çevre Yolu’ndaki şubesi, çocuklu aileler için ideal bir mekan. İzmir’i panoramik gören manzarası, 200 kişilik salonu, özellikle yaz aylarında kullanılan çim bahçesi var. Haftanın yedi günü hizmet veriyor. Pazar günleri özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Klasik mönüsünün yanında miniklere özel mönüler de hazırlanıyor. Her gün 11.30-23.00 arası açık. Tel: (232) 278 28 06.
Kaynak:Hürriyet



6 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

pelin'cim iyi geceler canım..ahh bende o çocuklu yollardan geçtim..hemde üç çocukla..götürsen bir dert götürmesen iki dert:))
ee e biz büyüttük artık siz bu restoranlara gidinde bebelerinizle rahat rahat eğlenin emi canım..
bu arada mamaların hepsi güzel ama beenn pembe altlı topkeke bayıldım..ellerine sağlık yolun düşerse her zaman beklerim.

Pasta Perisi dedi ki...

İyi geceler pelin' cim... bu bilgiler gerçekten çok iyi oldu sağol canım.. aklımın köşeisnd ekalsınd alaızm olacak elbet...
Bu arada kısa birtura çıktım sayfalarına hemen hemen tek tek baktım..maşallah diyorum..ellerine marifetine sağlık...öptüm paşalarını kib..

İLKAY dedi ki...

Ah ne güzel yazmışsın ne mühim bir konuya değinmişsin. Olmuyor öyle heryerde çocukla yemek. Ben evime çok yakın olduğu için ataşehir sahandan bu konuda çok memnunum. Koy oyun salonuna bak keyfine modeli. Numnumda yemiştim ama çocuklara özel şeylerinden haberim yoktu bu arada sanırım sende anadolu yakasında oturuyorsun numnumun ikeanın yanındaki meydan alışveriş merkezinde de yerleri var. İdealtepe sahili en kısa zamanda deneyeceğim. Sağolasın.

zarpandit dedi ki...

ay ya cocugum olmayınca ne kadar dertszi bi hayatım varmış dedim yane:)
ama cok gusel paylaşım malesef cok geniş düşünemiyor restaurantlar..benim bölümüm itibariyle ben bile bakıyorum ister istemez çocuklar için bişiler varmı die..

Pelin dedi ki...

Merhaba Adaşım,
Biz de hep yemeğe gidince böyle yerleri tercih ediyoruz.Faydalı öneriler için teşekkürler.
Sevgiler

Tuğba dedi ki...

Merhaba Pelincim,

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
• Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
• Hanımlarla yapılan günlere
• Beş çayına gelen misafirlere
• Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


AYRICA :
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yagmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey
• adınızı
• sitenizin adresini
• dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
• tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.