29 Ağustos 2008 Cuma

Çörekotlu Kurabiye


Tarifler fotoğraflar birikti,ama Boranın okul telaşı bizi acayip oyalıyor...Aklım sürekli onda,okul başlarsa bu endişeler biraz ertelenir belki..Bu kurabiyede annemlere yaptığım kurabiyelerden..

Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu çörekotu
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (1.5 su bardağı un(söke) kullandım )

Üzeri için
- 1 tane yumurta sarısı

Hazırlanışı:

1
- Tüm malzemeyi karıştırma kabına koyup yoğurun.Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edince yoğurmayı bırakın.
2- Kalıplarla şekillendirip tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin..

Afiyet olsun...


8 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

pelincim, icine yumurta konmuyor mu bunlarin? tereyagi oldugu icin heralde. Peki ben tereyagini azaltsam, ya da hic koymasam, sonra icine yumurta koysam sence ayni kivami tutturabilir miyim?

pelince dedi ki...

Ayşe'ciğim içine yumurta konmuyor,seninde dediğin gibi yağ topluyor sanırım..Tereyağ hiç koymadan çok zor olur .Ama içine aynı miktarda sıvıyağ yada zeytinyağı kullanıp toparlayabilirsin herhalde..

Sevgiler...

Pelin dedi ki...

Pelinciğim,
Çok şık ve lezzetli görünüyor.Çörekotunu eskiden hiç sevmezdim ama şimdi o olmazsa tuzluların tadı eksik oluyor sanki.Çok da faydalı olduğunu okumuştum. Sana ve ailene iyi haftasonları dilerim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık pelin çok güzel olmuş çörek otunu çok severim..sevgiler..

Kızıl dedi ki...

Çörekotunu çok seviyorum, kimi zaman basit yaptığım böreklerin üzerine bile serpiştiririm. Çokta güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.

Bu arada okul telaşı bende de var biliyorsun, hemde inanılmaz derecede büyük bir telaş. Gece üzeri açık mı diye bakmaya gittim Alara'mın odasına, aklıma hemen okula başlayacağı geldi. Gecenin bilmem kaçı, oturdum yanına saçlarını seviyorum, benim kızım büyümüşte okula mı başlayacak diye. Ben o kadar heyecanlıyım ki, o da aksine çok sakin. Aslında olması gerektiği gibi.

Bir de düşünceme göre, okul başlayınca çocuklarımızın biraz daha büyümüş olduğunu anlıyoruz ya hani, sanırım bu da bizim içimizin burkulmasına ve hüzünle karışmamıza neden oluyor, ya da benim, bilemiyorum. Öyle işte canım ya, bugünlerde geçecek ve inşallah üniversite kapılarında bekleyeceğiz. Her şeyin hayırlısı olur umarım. Görüşmek üzere...

pelince dedi ki...

Pandora çok haklısın,bizler onlardan daha çok heyecanlıyız sanırım:) Birde bizim okul tam gün olucak,etüd filanda varmış,nasıl yapıcak kafam karışık şimdiden..

Bu sene hepimize kolay gelsin..

Desteğin için teşekkürler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Pelin'cim ellerine sağlık, nasıl da güzel kızarmışlar.. Annenlerin de çok sevdiğine eminim :) Bora'ya şimdiden başarılar, size de kolaylıklar diliyorum..

Kızıl dedi ki...

Pelinciğim merhabaaa, nasıl geçti gününüz?