11 Temmuz 2009 Cumartesi

Gökçeada Gezisi

Karadut Dondurması Gökçeada

Gökçeada gezisi gayet güzel geçti,hava önce biraz serindi ama sonra çok sıcak oldu.Gökçeada'ya ilk kez gittim.Gelibolu yarımadasındaki Kabatepe Limanından arabalı vapura bindik.Yolculuk 1 saat 15 dakika sürdü.İstanbuldan Kabatepe limanı yaklaşık 350 km. kadar sürüyor.Daha önce Bozcada'ya gitmiştim ve deniz suyunun soğukluğu nedeniyle çok çabuk oradan uzaklaşmıştık.Çocuklar malum serin suyu pek sevmiyorlar.
Gökçeada'da kaldığımız otel'i bu sefer havuzlu seçtik ki,deniz suyu soğuk olursa en azından çocuklar havuza girebilsin .

Masi Otel umduğumdan da güzeldi.Otelin konumu Gökçeada'nın balkonu denilen Eski Bademli Köyünde.Kuzey Ege'de olduğunuzu hiç unutmuyorsunuz hem su sıcaklığı hem de rüzgarı çok güzel.Özellikle benim çok hoşuma gitti.Gökçeada sakin,dingin ve bakir koyları olan bir yer.Sokakları sessiz ,kuş sesleri ve böcek seslerinden başka bir şey duymak pek mümkün değil.

Masi Hotel Gökçeada
Masi Hotel Eski Bademli Köyü Gökçeada

Otel çalışanları çok güler yüzlüydü.Erdem Bey'e ve Çağla Hn.'a yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.Kaldığımız oda otelin en güzel odasıydı.Kaldığımız oda Semadirek (yunan adası) adasını görüyordu. Semadirek adası denizin ortasında bir dağ gibi yükseliyor.Zirvesini bulutlardan dolayı çok net göremedik.Gökçeadaya sadece 14 mil uzaklıkta.Mitolojide Tanrı Poseidon'un Troya Savaşı'nı Fengari'nin zirvesinden seyrettiği söyleniliyormuş.Otelin bahçesi geniş ve rahat,bahçeden bulunan hamak ve sallanan salıncak dinlenmek ve güneşin batışı için muhteşem bir dinlence yeri.Çocuklar bahçede top oynarken sizde günbatımının keyfine varabilirsiniz.Otel'in bir butik otel olduğunu unutmamak lazım.Fazla bir beklenti olmadığı sürece her yerde rahat edilebilir bence.Hijyen konusunda son derece temiz bir oda da kaldık. Selilütler ve kilolar bu tatilde hiç sorun olmadı,otelde tek başımıza kaldık sayılır....

Türkiye sınırları içinde güneşin en son battığı yerdeydik o yüzden ben halimden oldukça memnundum.Otelden güneşin batışı muhteşem gözüküyor.Konaklama konusunda çocuklarla rahat edebileceğiniz bir yer. Türkiyenin en büyük adası,su kaynakları ile sizi çok etkileyecek.

Eski Bademli Köyü Gökçeada Turkey
Kaleköy Gökçeada

Gökçeada'da yüzyıllık zeytinağaçları,özgürce dolaşan keçiler beni yol boyu şaşırttı aslında.Her yer kekik ve taze ot kokuyor.Su kaynakları bakımından da oldukça zengin bir ada.Her yerde memba sularının aktığı çeşmeleri görebilirsiniz.Serinlemek oldukça kolay bu ada da.
Gökçeadaya varır varmaz,otele gidip yerleştik,otel bomboştu.O kadar hoşuma gitti ki anlatamam.Sanki otel ve havuz bizimdi.Son güne kadar bu şekilde geçti.Kendi kendimize rahat rahat eğlendik.Havuz kenarındaki şenzloglar hep bizimdi :)
Ertesi gün denize nerelerde girilir diye sorduk soruşturduk.Aydıncık Plajının en güzel koylardan biri olduğunu öğrendik.Aydıncık plajına sörf cenneti denilenibilir.Sörf yapanları seyretmek çok güzeldi.Aydıncık plajına yakın tuz gölünün manzarası inanın harika.

Tuz Gölü
Gökçeada-Aydıncık Plajı
Aydıncık Plajı
Gökçeada

Tuz gölü her iki taraftan rüzgarın yığdığı kum seddinin sadece deniz suyu ve yağmurla dolması ile oluşmuş bir göl.Çevresindeki bitkilerin çiçeklerin çürümesi ile siyah bir çamur oluşmuş,bu çamurun şifalı olduğuna inanılıyor ve bazı hastalıklara iyi geldiği düşünülerek vücuda sürülüyor.Bizde gidip çamurları vücudumuza sürmekte pek gecikmedik :) Çocuklar gölde çok eğlendi.Bora bizim çamurlu halimize çok güldü.
Ertesi gün Laz Koyu'na gittik.Gerçekten mutheşem bir yer.Kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği ,güneşle başbaşa kaldığınız bakir bir koy .Laz Koyunda yemek ve su ihtiyacınızı karşılamak için ufak bir barakada bulunuyor.Ada'da bunun gibi bir sürü bakir koy var.

Gökçeada

Ada'nın nüfusunun yarısından fazlası askerlerden oluşuyor.Tahmin ediceğiniz gibi özel bir konumda olan ada'da askeri bölge görmemek imkansız.Ada'da nerede denize giriceğinizi şaşırıyorsunuz.Diğer koylara'da kısa kısa uğradık.Diğer koyları'da ben çok beğendim.Arabanızda güneş şemsiyeniz varsa her yerde durup denize girebilirsiniz.Zaten gittiğiniz bir çok koyda şemsiye yada şezlong kiralamakta mümkün.

Gökçeada - İnce Burun Turkey
Gökçeada Turkey

Gökçeada'da rüzgar kuzeyden estiğinde güney koylarına,güneyden estiğinde kuzey koylarında denize girmek mümkün.Gökçeada'da sadece Ziraat ve İşbankası şubeleri var .Adanın florasındaki bol kekikten dolayı az miktarda üretilen kekik balını bulursanız mutlaka alın.Zeytinyağı oldukça güzel.Merkezde özel tadım merkezleri bile var.Organik tarım üzerinde inanılmaz bir büyüme kaydetmişler ,merkezde bulunan Ekozey'den hediyelik zeytinyağlarımızı aldık.Gökçeada'nın zeytinyağı,düşük asit derecesi ve organik olması sebebiyle çok değerli.Kekik,zeytinyağı sabunları,adaya özgü karadut reçeli,ev şarapları,domates,incir ve kabak reçelleri bunlardan bazıları.Hatta zeytin reçeli ve kabak reçeli bile var.Keçi peyniri ise tek kelime ile şahane,benden söylemesi.Gökçeda'da kaldığımız süre içinde öğle ve akşam yemeklerimizi merkezdeki lokantalarda yedik.Merkezdeki Ecem mantı evi ,ve Çakır'ın yeri oldukça güzel ve temiz.

Zeytinliköy Gökçeada
Dereköy Gökçeada
Dereköy Gökçeada
GökçeadaTurkey

Gökçeada Menüsünde denediğim lezzetler arasında kılıç şiş en sevdiklerim arasındaydı.Cicirya ise rum mutfağına ait bir çeşit pizza, keçi peyniri ile yapılıyor.Adadan toplanarak yapılan Karadut dondurmasına ise bayıldım.Eve dönene kadar hemen her gün yedim denebilir :) Meyveli dondurmaları sevmiyor olmama rağmen resmen dut yiyormuşsunuz gibi oluyor.Anlatırken bile ağzım sulandı :))Tüm dondurma çeşitleri doğal meyvelerle yapılıyor.Meydani pastanesinde oturup dondurma yemenin keyfi çok başka.Meydani pastanesinin sattığı kavala kurabiyesinin bir benzeri olan "efibadem"kurabiyesi de oldukça lezzetli.Dönerken hediye olarak alabilirsiniz.

Dibek KahvesiEfibademAdanın organik zeytinyağları çok özel

Gökçeadanın ünlü dibek kahvesini Zeytinliköyde içiliyormuş.Bizde denemek için fırsat kolluyorduk zaten.Bir sürü kahve var,tek tek hepsini denedik.Bartholomeos'un Evin'de Madam Amirsa'nın dondurmalı sakızlı muhallebisi ise şahane.Panayot ustanın dondurmaları ise enfes.Ama dibek kahvesi'nin en güzelini Madamın Kahvesinde içmelisiniz.Zeytinliköy bir harika ,insanın burada ömrü uzar.Keşke mümkün olsada oralara yerleşsek.

Dereköy
Dibek Kahve Gökçeada
Zeytinliköy Gökçeada
Zeytinliköy
Zeytinliköy Gökçeada
Gökçeada Turkey

Madamın Kahvesini şu anda Madamın oğlu Kosta işletiyor.Uçak mühendisi olan Kosta 6 ay Gökçeada'da 6 ay yunanistanda yaşıyormuş.Dibek ,kahvenin öğütüldüğü için oyulmuş yakpare taşın ismi.Dibek kahvenin lezzeti her gün taze taze dövülerek hazırlanmasından kaynaklanıyor.Madamın Kahvesi'nin lezzeti şimdiye kadar içtiğim en güzel kahveydi diyebilirim.

Bartholomeos 'un evi Zeytinliköy Gökçeada
Rum evi Eski Bademli Göçeada

Beşiktaşlı Hristo'nun yeri'de çok güzel.Çok güler yüzlerle karşılandık.Dibek kahvesi ve dondurmalı sakızlı muhallebi oldukça ucuz diyebilirim.
Orhan Karatay(Nefise Karatay'ın babası)onunda kahvesi ve dondurması çok lezzetliydi.Orhan amcanın sohbeti çok tatlıydı.Oraya kadar gitmişken her gün bir başka nokta'da kahvenizi içebilirsiniz.

Tepeköy Gökçeada
Gökçeada Turkey

Tepeköyde bulunan Çınaraltı denilen bir piknik alanı var,burada bulunan çınar ağacı tam 625 senelik .Muhteşem güzellikte bir yer.Çınarın altındaki çeşme'den buz gibi su akıyor serinlemek için mutlaka uğrayın.Tepeköyde bulunan Baba Yorgo ev şaraplarındanda satın alabilirsiniz.
Dereköydeki en büyük çamaşırhane ise çok otantik.Gökçeada'da suyun henüz evlerde akmadığı zamanlarda kalma bir çamaşırhaneymiş,toplu olarak çamaşırlar burada yıkanırmış.

Cicirya Zeytinliköy Gökçeada

Gökçeada'da Yapılması Gerekenler Listesi:
- Meydani Pastanesinde Karadut Dondurması ve efibadem kurabiyelerinin lezzetine mutlaka bakılmalı.
- Zeytinliköy'de ki kahvelerde dibek kahvesi mutlaka içilmeli,
- Zeytinliköy'deki Cicirya ve vişinada'nın lezzetine bakılmalı ,
- Organik zeytinyağlar ve diğer organik ürünler hediyelik olarak alınmalı,
- Zeytinliköy'de ki dondurmalı sakızlı muhallebinin tadına varılmalı,
- Aydıncık Plajını görmeden ve sörf dersi almadan eve dönülmemeli :)
- Kılıç şiş ada'daki en güzel yemeklerden.Oğlak etininde çok lezzetli olduğu söylendi.
- Tepeköy'deki çınar ağacını mutlaka görün manzara çok hoşunuza gidicek.
- Dereköy'deki en büyük çamaşırhanenin fotoğrafı mutlaka çekilmeli.
- Gizli Limanda mutlaka denize girilmeli.
- İnce burun Türkiyenin en batıdaki ucu,mutlaka güneşin batışını buradan da izleyin.
- Günbatımını Kaleköy tepesinde yakamoz restaurantında mutlaka seyredilmeli.

İyi eğlenceler ve İyi tatiller ...


66 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

hosgeldiniz... gelecek sene biz de gidelim ya cok guzel anlatmissin... :)

Unknown dedi ki...

Canımmmmm harika bir gezi olmuş çok
ta güzel anlatmış ve resimlemişsin.
Darısı başıma inşallah kocaman öpü
yorum...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ahhhh bayıldımmmmmmmmmmmmmmm..

ne kadar güzel anlatmışsın, şimdi gitsem herşeyi elimle koymuş gibi bulurum:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Pelin'cim hoşgeldiniz. gökçeada bu yıl (eğer tatil yapabilirsek) düşündüğümüz yerlerden birisi idi. O yüzden çok teşekkürler bu detaylı yazın için. Fotoğraflar harika, keyifli bir tatil olmuş ne güzel. Bizim bir de asker yeğenimiz var, kısmet yolumuz düşecek mi bu yaz oralara bakalım.
Sevgiler

pelince dedi ki...

Ayşe haklısın rehber gibi dolaştım :))

Deryacım çok sağol..

Papatyam sağol :)

Çocukla Çocuk Ağustos-Eylül ayları çok daha güzel olur eminim.Teşekkürler.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

HOŞGELDİN SEVGİLİ PELİNCİĞİM.
ADALARA BAYILIYORUM...
SÜKUNETİNE DOYAMAM HİÇ.
MERHABA İSTANBUL DESENE :(
SEVGİLER İYİ HAFTASONLARI

Saliha dedi ki...

çok guzel...sankı kendım gezmiş gibioldum...ben her sene gıttıgımız yerlerde bu tıp notlar tuttar yazarım bu yuzden cok hosuma gıttı..bu sene gıdemıyor olmanında huznu zaten vardı çoğaldı:(
agız adınızın bozulmaması dılegımle Pelincim sevgılerımle....

pelince dedi ki...

Nunucum çok sağol.

Salihacım sorma bizde bu sene sünnet işini erteleyip çıktık yola,bizimkide çok akıllıca değildi hani :)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Pelinciğim hoşgeldin.çok güzelmiş Gçkçeada, ne güzel bri tatil olmuş.gidilecek yerler listeme ekliyorum:-)daim olsun canım.herşey harika da benim aklım o karadut dondurmasında kaldı:-)sevgilerimle...

cicibici bişeyler dedi ki...

Çok güzel bir tatil olmuş,fotoğraflar harika,özellikle kekik kokusu,keçiler ve keçi peyniri dikkatimi çekti!yapılacakları yazman çok güzel,gideceklere de rehber olacaktır.
Sevgilerimle!

mujdenin denemeleri dedi ki...

Hoşgeldin Pelinciğim.Çok keyifli bir tatil olmuş gerçekten.Ben de böyle yeni yerler keşfedebildiğim tatilleri seviyorum.Allah içinize sindirsin.Sevgiler...

SOFRAM dedi ki...

Pelin'ciğim hoşgeldin. Çok güzel bir tatil olmuş, resimler de anlatım da harika tüm detayları vermişsin. Gökçeada gezisinde güzel bir rehber olacaktır bizlere mutlaka, böyle sakin yerleri bizde çok seviyoruz.Teşekkürler canım tanıtımın için.Sevgilerimle...

Narince dedi ki...

Hoşgeldin Pelinciğim. Ayrıntıyla anlatmışsın, göresim geldi oraları. Ben de ne animasyon, ne kalabalık, ne gürültü ne de cins zengin züppeler olmasını istemiyorum tatilimde. Sakin, ailemle, çocuklar rahat etsin yeter. Biz de bu yıl denizsiz doğa içinde yapacağız dinlencemizi. Oğlanlar büyümüş bu arada. Çok hızlı büyüyorlar çok. Aceleleri neyse..)

Zehra Gürgen dedi ki...

Pelin'cim ne güzel fotoğraflar ve ne güzel bir anlatım..
Hiç gitmedim ama yazını okuyunca gitmeyerek neler kaçırdığımı gördüm.
sevgiler..

pelince dedi ki...

Neslihancım sağol.

cicibişeyler teşekkür ediyorum.

Müjdecim teşekkürler.

Sofram teşekkür ediyorum.

Necla aynen dediğin gibi çıstak çıstak müzik olan yerler bizi de pek açmıyor(yaşladık mı nedir ) :)) doğa ile başbaşa olmak çocuklara çok iyi gelicektir eminim.

Zehracım çok sağol,bende Bodrumu özledim ama :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Anılarım canlandı canım. Oğlum 1 yaşında iken bizde gitmiştik. Çok hoşumuza gitmişti. En azından Bozcaadanın denizindan daha sıcak :))
Sizde sanırım bozcaadayı denizi sıcak olmadığı için sevememişsiniz. Ama doğası çok güzeldi.
Bir daha 2 adayada gidermiyiz bilmem ama hep senin fotoğraflarında anlattığın gibi hatırlayacağım kesin.
Sayende anılarım agüzel bir yolculuk yaptım.
Teşekkür ederim canım
Sevgiler
http://www.lezzetibol.com

FİLİZ'CE dedi ki...

çok güzel bir gezi olmuş,sayende içimiz açıldı,gökçeadayıda gezmiş kadar olduk..emeğine sağlık..sevgiler...

Aygül dedi ki...

Pelincim valla resimleri ve yaıları görünce içim açıldı sanki ben gitmişim gibi:))

Unknown dedi ki...

Harika bir gezi olmuş kıskanmadım desem yalan olur.biz bu sene hiçbir yere gidemiyoruz bu yüzden yazını nasıl özenerek okudum bir bilsen.
iyi hafta osnları canım
öpüyorum.

zarpandit dedi ki...

fotograflar mekan harika gercektende ama sanki bana fotograf makinası değişti gibi geldi? yanlısmıyım ? :)

gezicini dedi ki...

yazılarınızı ve tariflerinizi takip ediyorum. bu yazı ve resimler ise çok güzel gerçekten. tam bir gezi yazısı olmuş. bizim için de aydınlarıcı oldu, belki seneye biz de gidebiliriz.
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Pelinnn hoşgeldin. tatilin iyi geçmesine sevinim. Gökçeada yazısını darısı başıma diyerek keyifle okudum:)
yeşimceyemek

pelince dedi ki...

Tijencim ne güzel gezdiğin yerleri görmüş oldun,bende keşke daha önce keşfetseymişim.

Filizcim sağol.

Aygulcum teşekkürler.

Meliha canım en kısa zamanda darısı başınıza o zaman..

Gökçem hiç kaçmıyor gözünden :)) aynen doğrudur,değiştirdim makinayı...

pelince dedi ki...

Yeşimcim çok sağol,Bartu sörf yapanlara bayılır eminim.İzmire gitmediyseniz hemen gidin bence:) öptüm seni.

pelince dedi ki...

Gorki teşekkür ederim.Ağustos ayı çok daha güzel olur eminim.Biz biraz erken gittik sanırım :)

peynir hösmelimi dedi ki...

Pelincim cok güzel anlatmissin.
Harika yerlermis canim.Bayildim dogrusu.
Sen dinlendin geldin.Simdi sira bende.görüsmek dilegiyle.
Sevgilerle.

made in funda dedi ki...

canım ne güzel bir tatil yapmışsınız ne de güzel anlatmışsın.çok sağol..zevkle okudum.yeni siten hayırlı olsun canım..ziyaretçin bol olur inşallah...benim linki de değişitir istersen zira bir ara yeni bir blog açıp kapamıştımya işte aders orası ben de bloğu silmiştim canım...ben de tatildeyim sana fırsat bulunca gelmek istedim hemen...sevgileeeeeer..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Pelincim negüzel bir gezi olmus.Resimlere daha dogrusu gökceadaya bayildim dogrusu.....Sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

pelincim çok güzel bir tatil olmuş canım. Darısı bizim başımıza.

selülitlerinin problem olmaması bence en güzeli :))

Sevgiler

boncuk mutfakta dedi ki...

Pelincim allah içine sindirsin. Çok ta güzel anlatmışsın (giderken zorluk çekmeyeceğim)Öpüyorum.

Unknown dedi ki...

pelincim hoşgeldin canım ne kadar güzel bir tatil geçirmişsin anlatımın ve resimlerle sanki bende gitmişim gibi hissettim yüreğine sağlık sevgiler

Stil Direktoru dedi ki...

Peloşum nasıl güzel anlatmışsın içim açıldı inan. Oğluşunda kocaman olmuş, zeytin gözlüm maşallah.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Pelincim inanmıyorum henüz yarım saat önce eve döndük ve ilk sana uğradım. sürprize de bakın hele dedim yani. aynı yerlere gitmişiz demeki ki, fotoğraflarımız bile aynı:))) keşke karşılaşsaydık valla. ben de en yakın zamanda izlenimlerimi yazıcam mutlaka.

SMİLENA dedi ki...

pelincim bayıldım resimlere.ben hiç gitmedim o taraflara ve çok merak ediyorum.harika bir tatil olmuş.
bende her sene senin gibi yanıyorum.komedi gibi.
özlettin kendini.son önerilerini kesinlikle yazıcam bir kenara.çok öpüyorum sizi...

deniz dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın.Foto ve öneriler için sağol. Keşke herkes tatilini paylaşsa da hiç bilmediğimiz yerler konusunda bize bilgi verse. Senin önerilerinle artık oraya gidince ne yapacağımı biliyorum. Ancak kılıç şiş ve Ciciryanın hangi restoranda yeneceğinden bahsetmemişsin. Eğer sakıncası yoksa yazar mısın? Anlatımın için seni gönülden kutlarım. Sevgiler

Adsız dedi ki...

pelincimm müthiş bir gezi olmuş..bayıldım resimlere..inşAllah çok güzel dinlenebilmişsindir..
ben ilk resiimdeki yakışıklının dondurmasına takıldım..
şey o dondurmadan alabilmek için neler feda etmeliyim:))öyle bakış atmış ki hayatta olmaz bakışı:)
bi tüyo dicektim..

Beyza dedi ki...

Pelincim,
o karadut dondurmasini görünce agzimin sulari akti resmen. Cocuklugumun en sevdigim dondurmasiydi. Buralarda bulmak ne yazik ki mümkün degil.

Gökceada´yi o kadar güzel anlatmissin ki, o dinginligi, sakinligini ben de yasadim okurken. Tam kafa dinlemelik bir tatil olmus. Koylar ne kadar güzelmis. Türkiye´nin her kösesi ayri bir cennet.
Benim de acilen bir tatile ihtiyacim var :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

HOŞ GELDİN CANIM NE GÜZEL BİR GEZİ OLMUŞ ...SEVGİLERİMLE...

egeli dedi ki...

sayende gitmiş kadar olduk pelincim, resimler harika canım, yüreğine sağlık...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ne güzel anlatmışsın canım gitmeden gördük gibi bende bu sene istiyorum en azından 2 gün kaçım diyorum ama bu anlattıklarını sığdıramam heralde teşekkürler vede hoşgeldin canım

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Hoşgeldiniz. Ne kadar güzel bir tatil geçirmişsiniz. Anlatmakla bitiremiyorsun belli oluyor. Resimlerde harika. Çok beğendim bizde gidebiliriz. Sakinliği çok hoşuma gitti. Paylaşımın için teşekkürler...

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel anlatmışsın cnm bende nisanda gidip sitemde yayınlamıştım ama zamanım yoktu böyle fazla detay veremedim.senin yazılarını okuyunca tekrar gitmek geldi içimden ellerine sağlık anlatımın için öptüm cnm

Unknown dedi ki...

Pelincim yazdıklarını okuyunca nasıl özendim . Gökçeada benimde gitmeyi istediğim bir yerdir. Ege olmadan önce Bozcaadaya gitmiştik orayada bayılmıştım ama gerçekten suyunun kemikleri sızlatması pekde çocuklara göre değil. Ama yinede orasıda oldukça kalabalık oluyor. Dönüş için yarım gün feribot sırası beklemiştik. Şimdi senin fotoğraflardan gördüğüm Gökçeadanın çok kalabalık olmadığı acaba tam olarak tanınmadığı yada daha uzak olduğu içinmi böyle acaba. Tabiki böyle bakir kalması çok daha güzel bana kalırsa.
Sevgiler..

İLKAY dedi ki...

Hoşgeldin:) Çok güzel çoook

pelince dedi ki...

Fundacım hemen değiştirdim,çok sağol..

Serap canım sağol.

Semracım teşekkürler.

Betül sorma bu tatil kilo problemi olmadı :))

Boncuk mutfakta teşekkürler.

Stil Direktörü canımcım çok sağol.

Yosunbuka sorma dondurma benimde aklımda :) ufaklık çok sinirli zaten :))

Dilekcim çok sağol...

Yasemin evet ya çok güzel tesadüf olmuş..Bende senin fotoğraflara keyifle bakıcam.

Deniz ne kadar detay verdim değil mi :)) ama ben bu tip yazıları seviyorum.Gitmeden öğrenmek keyifli oluyor..
Cicirya'yı zeytinliköyde yedik.Madam Evstratıa'nın yerinde.
Kılıç Şiş'i otelde yemiştik :))

pelince dedi ki...

Beyzacım çok sağol,keşke mümkün olsa da bizde sizin oralara gelebilsek:))

Didemcim çok sağol...

Egelim teşekkürler.

Fikriye ne güzel olur.Aslında çok uzak değil.

Arzucum çok teşekkürler.

Hande sorma sana ne zaman yazmıştım ama ancak gidebildim :))

Seldacım haklısın Bozcada çok kalabalık ama Gökçeada terkedilmiş gibi.Bu yüzden bu kadar bakir ve güzel.Belediye pek ilgilenmiyor sanırım.Çok öpüyorum.

İlkaycım çok sağol,hoşbuldum :)

Esin dedi ki...

Hoşgeldiniz,çok güzel bir tatil olmuş,yazında çok güzel olmuş pelincim şimdi hemen şu anda gökçeadaya gitmek istedim....
Fotoğraflarda süper...

Adsız dedi ki...

bu yaz gitmeyi istediğimiz bir yerdi:) açıklamalarınızın çok faydasını görücem sanırım,teşekkürler:)

Tijen dedi ki...

Pelin'ciğim,
Harikasın! Çok sağol paylaştıkların için. Benim de çok göresim var Gökçeada'yı. Bakalım ne zaman kısmet olacak artık.

nilüfer dedi ki...

Ayyyy ayyyy ayyy kurban olurum oğlunu yaratan rabime ve bu güzelliklere,sanki kendim gitmiş bizzat tatil yapmış gibi hissetttim, sevindim tatilin güzel geçmesine, inşallah bir gün bizede gitmek nasip olur sevgiler...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Pelincim simdi Gokceada'da olmak vardi diye ic geciriyorum sayende :))

pelince dedi ki...

Esin;
Güldem;
çok teşekkürler.

Tijencim sağol.

Nilüfer çok teşekkürler..

Moonsun belli mi olur,bir gün olur elbet..

Primarima dedi ki...

Şimdi avaz avaz GÖKÇEADAYA GİDELİİİİM diye bağırıcam bu kadar güzel anlatılırmı ama yahu:)
Çok guzel bir tatil olmuş belli...darısı başımıza olsun Pelinciğim:)

Damak Tadı dedi ki...

Hoşgeldiniz Pelin'ciğim..Şimdi fırsat bulabildim sayfana girmek için..Çok güzel bir tatil olduğu nadılda belli oluyor fotoğraflardan..Senin adına sevindim canım..

Makineni iyi günlerde kullan canım..Fotoğrafların çok farklı çıkmış gerçektende..

Oğlunda çok tatlı çıkmış,maşallah..

Öpüyorum yanaklarından Pelin'ciğim..Sevgiler..

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Hoşgeldin Pelin'ciğim :))

Bende bu sabah döndüm ve hemen işe başladım :(( Aklım hep oralarda kaldı. Ahhh bir yerleşebilsem diyorum hep :)))

Harika anlatmışın gezdiğin yerleri canım. Sanki sizle birlikte bende gezdim oraları :)) Dibek kahvesinden yudumladım :)) Dondurmaların tadına baktım :))

Eğer gidilecek olursa notlar alındı bile :)))

Kucak dolusu sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Hiç gitmedim ama sendeki fotoğraflar git mutlaka diyor.
Sevgiler canım.......

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Pelin'cim hızlıca fotoğraflara baktım, henüz yazını okuyamadım ama sana bir hoşgeldin demek istedim :) Fotoğraflardan tatilin çok güzel geçtiği belli, çok sevindim..

Nur dedi ki...

İlgiyle okudum yazınızı inanın şu günlerde nereye gitsek diye düşüm düşüm düşünüyoruz.
Buda bize güzel bir alternatif oldu degerlendireceğiz.
Teşekkür ederim.
Sevgiler/Nur

Unknown dedi ki...

canıımm ya keske oralarda karsılassaydık:) .simdi ben de yazıyoruum anılarımı ama o muthiiş pastaneyi kacıırmısımmm:(((

pelince dedi ki...

Zerrincim hoşgeldin sende...

Keyifli Hobiler umarım güzel bir tatil olur.

Özgecim hemen geliyorum okumaya :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bu ülkenin her bir karışı ayrı güzel!

keepcalmandstayclassy dedi ki...

Profilinizi sans eseri buldum.Eski albumlere bakarken Gokceada resimlerini buldum ve aklima Panayot amca geldi.Postunuzda bahsettiginiz yerlerin hemen hemen hepsinde bulundum.Gokceada'yi cok guzel anlatmissiniz.Emeginize saglik.

pelince dedi ki...

Gökçeada şahane bir yer ,bu kadar keşfedilmemiş olması bizim için harika.. aslında kimse duymasın bu yazdıklarımı görmesin:)) çok teşekkür ederim..

Yine beklerim..

Gezgin Karga dedi ki...

Gokceada gercekten harikadir. Nerdenmi biliyorum. Biz her haftasonu Gokceadaya tir duzenliyoruz. www.folklorik.com

Susurluk dedi ki...

Pelin hanım ben gökçeada masi oteliden erdem yorumlarınızdan bizdende bahsetmişsiniz çok duygulandım o günlere gittim eşinize çocuklarınıza ve size kucak dolusu saygılar eşim aslı ve kızım melikenin çok selamları var yolunuz susurluğa düşerse sizi ağırlamakta mutlu oluruz susurluktan SAYGILARLA Erdem.

pelince dedi ki...

Erdem Bey merhaba .. Okuduğunuz için bende çok memnun oldum,inşallah yolumuz susurluk tarafına düşer tekrar karşılaşırız .Bende ailenize çok sevgiler gönderiyorum.