5 Ekim 2009 Pazartesi

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı

Tariflerin sırası karıştı ama yayınlamak için ancak fırsat bulabiliyorum.Patlıcan kebabını yaz boyunca çok sık yaptık. Hazırlanması çok kolay bir o kadar da lezzetli bir yemek .

Anadolu yakasında oturanların çok iyi bildiği bir adrestir Nezih Kebap, sahipleri annemlerin komşusu .Geçen gün Hibeş için kullandığım ipek pul biberinin nasıl olduğunu ve nereden temin edileceğini sormuştunuz.Fotoğrafları hemen sizin için çektim,bildiğimiz pul biberin biraz daha inceltilmiş haline ipek pul biber deniliyor sanırım.Kilis yöresine ait bir özel bir biber.

Nezih kebaptan hediye gelen ipek pul biberi ve Gaziantepe ait meşhur Kahke'de çok lezzetliydi.Ahmet abi'ye tekrar çok teşekkür ediyorum. Satın almak isteyenler Nezih Kebaptan temin edebilirler.

En kısa zamanda Nezih Kebap ziyaret edilecek ve sizler için bol bol fotoğraf çekilecektir :)


Malzemeler
- 500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
- 4 Adet İri Ay Patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 Adet Domates
- 6 Adet Yeşil Sivribiber
- Yeteri kadar tuz
- karabiber

Hazırlanışı :
1- Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
2- Kıymadan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin. Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin.
3- Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine bir yemek kaşığı sıvıyağını gezdirin.Patlıcanların yanına domates ve sivribiberleri ekleyin.
4- Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
5- Patlıcan Kebabını lavaş ekmek eşliğinde servis edin.

Afiyet Olsun..

İpek pul biber
Kahke

3 Ekim 2009 Cumartesi

Pirinç Salatası

Pirinç Salatası

Tuz BİBER dergisinde yayınlanan ikici tarifim pirinç salatası oldu.Bende ilk kez denedim aslında.. Alışmışım sıcak sıcak yemeğe,böylesi biraz tuhaf geldi :) evde benden başka kimse yemedi zaten. Değişik salata sunumlarından hoşlananlar için ideal bir alternatif..

Pirinç Salatası

Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet dolmalık kırmızı biber
- 2 adet salatalık
- 3 dal dereotu
- 2 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz

Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- tuz

Hazırlanışı:
1- Baldo pirincini taneleri hafif diri kalıcak şekilde haşlayın.Haşlanan pirinçleri bir kenara alıp süzün.
2- Soğuyan pirinçlerin içine yıkanmış ve zar şeklinde doğranmış ,taze soğanı,kırmızı biberi ve salatalığı ekleyin.
3- Maydanozu ve dereotunu incecik kıyın.Malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın.
4- Zeytinyağı,limon ve tuzu ilave edip tatlandırın.Soğuk olarak servisini yapın.


Afiyet Olsun..