15 Nisan 2010 Perşembe

Büyükada Gezimiz

Büyükada


Ben hep geriden geliyorum her zamanki gibi,ada gezisini yapalı iki hafta oldu ama ben daha yeni anlatıyorum.Hafta sonu hava güzel olursa mutlaka kaçamak yapın diye yazıyorum.Erken kalkıp binin vapura, çayınızı alıp martılara simit atın ve bol bol dinlenin.

Havalar birden öyle sıcak oluyor ki ,bu sefer sokağa adım atmak çok zor oluyor.Mayıs sonuna kadar mevsim tam bana göre ..Bizde farkında olmadan paskalya zamanı adaya gitmişiz.Tabii ki çok kalabalıktı,ama çok keyif alarak gezdik.

Büyükada-İstanbul-Turkey Büyükada-İstanbul-Turkey

Her zamanki gibi yine fayton sefası yaptık,bol bol temiz hava aldık.Bir çok kişi bisiklet kiralamıştı,adanın arka tarafında manzara gerçekten muhteşem.Yürüyerek gezmek çok zor ama bisiklet kullanmaktan hoşlananlar bu tura eminim bayılacaklar.Ayrıca kahve dünyası açılmış ve manzarası süper,yer bulmak için çok bekledik ama değdi doğrusu.

Adaya iner inmez eşimin karşısına satıcı bir çocuk çıktı,papatyalardan tac yapmışlar 5tl. ye satıyorlar.İşte ticari kafa buna denir :)eşime sen oturup sen örsen öyle daha kıymetli olur dedim ama yine de hazır olan papatya tacla kalbimi kazandı :) Mutlu mesut dolaştım etrafta:)

Ama büyükada da taçlardan resmen bir sergi vardı,her köşe başında değişik değişik çiçeklerden tac yapıp satıyorlar.Herkesin kafasında bir çiçek baharın gelişini kutluyordu.

Büyükada-İstanbul-Turkey

Bahar tadında hoş bir hediye olabilir tüm sevdiklerinize.Gerçi benim keltoş oğluma benden daha çok yakıştı:) Julius Sezar gibi oldum anne dedi durdu :)

Fayton gezisinden sonra iyice acıkmıştık ki her zaman gittiğimiz mekan "Altın Fıçı" ya gittik,nefis midye ve kokoreçler mideye indi.Çocuklar her zamanki gibi köfte ve patates tercih ettiler.Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

Büyükada-İstanbul-Turkey Büyükada-İstanbul-Turkey


Mutlu Hafta Sonları


22 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

Allaaaaahhh... :)

Eya dedi ki...

Aaaah ki ne Aaaahhhh...Pelin...yillar oldu Ada´ya gitmeyeli...offf...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

benimde kaç haftadır planımda var ama hala gidemedim fırsat bulup.sıcaklar bastırmadan gitmek lazım.
fayton ücretleri nasıl nereleri gezdiyorlar?

ben böyle gezi fotograflarına byaılıyorım

Mimosa Café dedi ki...

ay o taçlardan ben de istiyorum kesinlikle! geçenlerde başka bir blogda daha görmüştüm bayılmıştım tam benlik sırf onun için adaya gidebilirim :) şaka bir yana ayaklandım artık gezme zamanım geliyor sabırsızlanıyorum adalara modalara güzel geziler beni bekler :) öptüm çok.

sumeyye dedi ki...

iyice kara oğlan olmuş :)

Unknown dedi ki...

büyükada benim aşık olduğum yer hala aşığım hem adaya hem aşkıma

BEYZA dedi ki...

Bizde bir kaç hafta evvel heybelideydik.Dönüşte büyükadadan vapura dahil olanların hepsinin başında bu taçlardan vardı. Heybeliada çok sessizdi. Bende bu haftasonu büyükadaya gitmek istiyorum. Ada havası iyi geliyor tatile gitmiş gibi oluyorum. Bizde Altınfıçıda yiyelim o zaman.Böyle gidilen mekanları paylaşmak iyi oluyor okuyup gidince neyle karşılaşacağını biliyorsun. Sevgiler...

pelince dedi ki...

Ayşe gelemedik ki seninle bir türlü denk.. beraber fayton sefası yaparız inşallah..az kaldı zaten annenin eve doğru taşınıcam zaten:))

Zehra inşallah tr. gezisine eklersin bu sefer..

Değişik tatlar adada tur fiyatları tam tur 50tl. küçük tur 40 tl. bence gezi notlarını seviyorum.. kulağıma bir yer çalınıyorsa hemen uğruyorum..

sümeyye sorma:))

ebru canım inşallah...

beyza evet ya herkesin kafasındaydı:)) bende heybeli adayı özledim... heybeli daha sakin olur her zaman...

kendimce :)) ne güzel...

Benden Bizden dedi ki...

Eskiden anneannem ogretmisti o taclarin nasil yapilacagini ama buyuk ihtimalle unutmusumdur nasil yapildigini simdi :(

Ama seni tam goremedim tacla :PP

Midye tavada da aklim kaldi, hamilelikte yasak mi ki acep? TR'ye donunce yenecekler listesinde ust siralarda yer aliyor kendisi :)

Son olarak, tam zamaninda gitmissiniz, 23 Nisan'dan sonra sicaklardan cekilmez olur, ruzgar eserse yine bir nebze de, dulda da fenalik basabilir..

ipek dedi ki...

Pelincim valla adayı çok özlemişim. Fotograflar biraz iyi geldi ama:))

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Geçen haftasonunu akvaryumda geçirdik bu haftasonu ne yapsak derken senin sayfandaki Büyükada gezisi aklımı çeldi:)...Neden olmasın, bu hafta bir büyük ada gezisi muhteşem olur:)

Kocaman sevgilerimi gönderiyorum...

pelince dedi ki...

Arkadaşlar güzel yorumlarınız için tek tek teşekkürler...

annesiningülü dedi ki...

Pazar günü çok kalabalık olur mu? ne yapsak diye düşünürken iyi fikir oldu :)

pelince dedi ki...

Hamişlere midye ve kokoreç yasak:) tam bilmiyorum ama doktora sormak lazım.. içinde zehirli bir madde filan olur allah korusun... en iyisi doğum sonrasına bırakmak :)

Unknown dedi ki...

Ahhhhhh Pelinciğim nasıl burnumda tütüyor özellikle Büyükada:))Benim
içinde dolaşmış sayıyorum seni koca
man öptüm tatlım...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Baharda Büyükada mutlaka gidilmesi gereken bir yer Pelin'cim. Haftasonu kalabalığına takılmamak için erken yola koyulmak akıllıca oluyor.. Ben adanın evlerine bayılıyorum, kocaman bahçeli, havuzlu, kimisi de kimsesiz, bakımsız eski evler.. Her birinin ayrı bir hiyakesi var.. Ne iyi etmişsiniz adayı gezmekle.. Sevgiler canım.. Altın Fıçı'yı aklımda tutacağım..

pelince dedi ki...

Aslı gerçekten öyle,evler harika.. biz malesef öğleden sonra çıktık yola.. ama sabah gidilse çok daha güzel olur...öpüyorum...

Elif Zorcan dedi ki...

ada.ya gidilebilecek en güzel zamanda gitmişsiniz. Ben iğğğrenç bir sıcakta, haftasonunda ve hamileyken gittim. Dönüşte 1,5 saat vapurda ayakta kalmıştım. Ama fotoğraflar muhteşem. Birde bana yazdığın yorumlardan biri ben yayınlamaya çalışırken ne olduğunu anlamadım yok olmuş. Bunun için kusura bakma olur mu? Ve çok teşekkür ederim yorumların için...
Sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Pelin'cim, İstanbul'a yakınlaştığımızdan bu yana aklımızda olan bir plan. Bu yıl mutlaka gideceğiz inşallah. Papatyalar çok yakışmış, İyi hafta sonları

Saliha dedi ki...

ada ugrak yerımız belki karsılasırız:)bana görede en guzel mayısın sonuna kadar gezılıyor sonra yok..sıcak cok sıcak:D
sen ıyıkı gerıden gelıyon ben gzeıyom cekıyom ama yayınlayamıyorum:D

MUTFAKISTAN dedi ki...

AH NE GUZEL ADAYI COK SEVERIM
HARIKA RESIMLER EKLEMISSIN CANIM
ASLINDA BLOG BULUSMASI AYARLASAK ADADA NE GUZEL OLUR NE DERSIN..
AKLIMA DUSURDUN BU HAFTA GIDIYORUM
SEVGILER

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

1 ay kaldi gidiyorum guzelim istanbula! cok ozledim... fotograflar super herzamanki gibi. Daha cok gidesem geldi valla:)