21 Nisan 2010 Çarşamba

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club

İki hafta önce pazar günü Polonezköy Country Club'a gittik.Ama hava nasıl soğuktu anlatamam size,resmen donduk.Çocuklar soğuk nedir bilmediler ama ben soğuğu resmen iliklerimde hissettim.

Polonezköy Country Club nasıl güzel bir yermiş,daha önce görmediğim ve duymadığım içinde şaşırdım.Özellikle çocuklarla rahatlıkla gezilecek bir yer.Otel kısmı ise harika,bir gece mutlaka konaklamak lazım .Asıl keyif sanırım öyle çıkacaktır.

Biz günü birlik ziyaretçi olduğumuz için piknik park kısmına gittik.Kapıda sizden ve çocuklardan giriş ücreti alıyorlar,daha sonra o fişleri isterseniz mangal alanında yemek için kullanıyorsunuz.

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club

Kapıdan içeri girer girmez çok şaşırıyorsunuz,çünkü içerideki sevimli hayvanlar serbestçe geziyorlar.Hayvanat bahçesinde bile bu güzelliği yaşayamamıştık.
Aslında bu mekanın sahibi bu işe önce merak şeklinde başlamış ama daha sonra bu merak koleksiyona dönüşmüş.Bence de harika bir yatırım yapmış,emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Çok büyük bir alan üzerine kurulan Polonezköy Country Club otel kısmı hariç piknik alanı,havuz,hayvan parkı olarakta büyük bir gezi alanına sahip.

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club

Kapıdan içeri girer girmez ,bizi kocaman tavşanlar ve tavuz kuşu karşıladı.Özgür tavşanlara bayıldı,beyaz olanlarını kafesin içinden sevdi,serbest dolaşanın ise peşini hiç bırakmadı.Çocukları eğlendirmek için gezen horoz ise ,benim ufaklığı inanılmaz mutlu etti.Özgür sürekli sarılıp durdu =)

Biraz yüyüyünce karşınıza serbestçe dolaşan inekler,lamalar,hindiler sizi şaşkına çeviriyor.Lamalar o kadar güzeldi ki,insanların içinde nasıl bu kadar rahat geziyorlar şaştım doğrusu.Çocuklara mutlaka yedek kıyafet ve top almayı unutmayın!! Koyunlar,pony atlar hemen yanınızdalar.Deve,keçi,kuzu,yılan,kanguru,geyik,kedi vb... gibi hayvanları rahatlıkla görebilirsiniz,elinizi uzatıp seveceğiniz kadar yakınlar size.

Çocuklara yönelik öyle güzel bir park alanı vardı ki ,inanın çocuklar ayrılmak bilmedi.O kadar fotoğraf çektim ki,hepsi gözünüzü yormasın diye mecburen bir kısmını kolaj yaptım.

Polonezköy Country Club

Bora babası ile satranç oynarken çok ama çok eğlendi,bende yanımda dolaşan kaplumbağanın bana poz vermesini sağlamakla meşguldüm:)Fotoğraf makineniz mutlaka yanınızda olsun.Çocuksuz çiftler içinde harika bir yer,göletin kenarı tam bir kafa dinleme yeri.

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club

Polonezköy Country Club


İnanın daha fazlası Polonezköy Country Club 'ta , daha sıcak bir günde mutlaka tekrar gitmek istiyorum.Hava çok soğuk olduğu için hızlıca bir gün yaşadık çünkü:) Tabii ki mangal keyfi de yaptık,ama illa ki yemek yemek durumunda da değilsiniz,sadece gezip görmek içinde gidebilirsiniz.Yemek yedikten sonra keyif için aşağıya doğru yürüyün ve gölet çevresinde mutlaka dolaşın. Hafta sonları kaçamak yapılacak en güzel konaklama ve gezi mekanı diyebilirim.

İlgili Link;
POLONEZKÖY COUNTRY CLUB


28 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Ne güzel gelmiştir size, fotolar enfes canım çekti en kısa zamanda doğa anaya kaynaşmak gerek.

SEVGİ dedi ki...

Merhaba Pelin Hanım, henüz 1,5 senedir İstanbul'da yaşayan biri olarak bu şehri ve çevresini keşfetmem için gezi notlarınızı zevkle takip ediyorum :) fotoğraflar yine çok güzel... Sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Eda doğaya kaynaşmak güzelde ,iki çocukla pek öyle olmuyor :)) anne karnım acıktı,anne çişim geldi,anne yanıma gelsene :)) çabuk kaynaş ,vallahi günlerin azallıyor bilmem antabildim mi:))

Sevgi İstanulda gezilecek o kadar çok şey var ki,ben doğma büyüme İstanbulluyum ama,görmediğim gitmediğim binlerce nokta var... güzel sözlerin ve takibin için çok teşekkür ediyorum...

Unknown dedi ki...

Pelin'cim bilsen nasıl ofladımmmm burda uzun zamandır gezmeyi filan unuttum.inşallah birgün oraları görmek banada nasip olur.gerçekten harika bir yermiş fotolara bayıldım.mangalda cızıldayan etlerdende canım çekti.size afiyetler olsun.
Öpüyorum.

BEYZA dedi ki...

Çok beğendim ve hayret ettim.Polonezköye kaç kere gittik buray nası görmemişim. Mangal peşinde gezip durmuşum sadece :))

pelince dedi ki...

Meliha canım benim ,kıyamam sana.. az kaldı dur kız biraz büyüsün hepsi ile gezersin inşallah...

Beyza sorma:)) bizde her zaman gittiğimiz yere gidelim dedik ,ama iyi ikide gitmemişiz.. yeni bir yer keşfettik..

Esin dedi ki...

Pelin,biz de ilk fırsatta gitmek istiyoruz,daha önce derya berk in bloğunda görmüştüm,pazarları brunch da varmış.
Havalar ısınır ısınmaz,gitmeliyiz.
Bu arada fotoğraflar harika ...

NiLaY dedi ki...

bir arkadaşımın 1. yaş doğumgünü için gitmiştim ben de geçen yaz gerçekten süper bir mekan, fotoğraflar anlatıyor zaten güzelliği :) sevgiler..

boncuk mutfakta dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor.Allah içinize sindirsin canım.

Unknown dedi ki...

Fotoğraflar süper ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz
sefanız olsun sevgiler

ipek dedi ki...

Valla Pelincim bunca zamandır İstanbuldayım hiç aklıma oraya gitmek gelmedi. Daha doğrusu böyle güzel bir yer olduğunu hiç bilmiyordum. Resimlere bayıldım. En kısa zamanda ben de gidip bir göreyim.

Emel Kurt dedi ki...

selam 2008 yaz tatilinde gitmisdik,cok begenmisdim bende.o sene acilmis di galiba,beykoz da yasayan arkadaslarimiz gezdirmisdi bizi,benzer fotograflar bendede var:)) anilarim canlandi.polenezköyde birde kücük müze vardi cok güzel tarihi fotograflar sergileniyordu.görülmege deger.bu arada mangal harika görünüyor,ellerinize saglik sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

pelincim ne de güzel yapmışsınız of of ben hiç bir yere gidemiyorum ya hele böyle doğaya çok zor benim kızın çime karşı alerjisi var :((
sayende kendimi orada hissettim..
resimler bir harika
sevgiyle kal

Defnenin Annesi dedi ki...

yazi icin cok tesekkürler, bilgiler cok isimize yariyacak top ve yedek camirsir kesinlikle unutmayacagim :-) bende 2-3haftadir hep havadurumu bakiyorum, güzel olursa gidecegiz insallah ama simdi 15günlük tahmin raporuna baktim, ve malesef kötü gözüküyor...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ay harika fotoğraflar. Orada olasım geldi.
Yavrular ne güzel eğlenmişler,ne mutlu onlara.:)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

En son yıllar önce gitmiştim. Yine gitmeli:))
resimlerinle özlediğimi anladım.
Keyfiniz bol olsun canım
sevgiler

pelince dedi ki...

Arkadaşlar çok teşekkürler...

Defnenin annesi,aynen havalar hep soğuk gidiyor.. bende aynen senin gibi hep hava durumunu takip ediyorum:))

Syhn dedi ki...

ilk defa duyuyorum ama çok emrak ettim gidip görülesi yerler olduğu kesin!

made in funda dedi ki...

canım ne güzel bir geçirmişsiniz..soğuğu saymazsak tabii.çocuklara gelince onlar da üşüme duygusu mu yok ne!!!!sevgiler canım..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
burasi cocuklar icin gercekten cok güzel bir yermis. Bizim burdaki havalarda cok psikopat bir sekilde devam ediyor diyebilirim, gündüz soguk rüzgarla günes aksamlarida donuyoruz:))

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve kocaman öpüyorum.

Narince dedi ki...

Ne güzel bir gün olmuş Pelin. Keyfiniz hiç bozulmasın, huzurunuz daim olsun canım. Çocukların bayramını da kutlar, öperim yanaklarından.

SMİLENA dedi ki...

resimler konuşuyor pelinciğim çok güzel bir yermiş......afiyet olsun...

pelince dedi ki...

Arkadaşlar çok teşekkürler....

Cocukla Cocuk dedi ki...

ne güzel bir yer burası Peli'cim..fotograflara bakmaya doyulmuyor...tam çocuklara şenlik biryer

bademcicegi.com dedi ki...

pelincigim canımm merhbaalrr:))kahve içmeye geldim :)))) nasılsın kac gündür yoksun sayfa aynı cokmu geziyorsunn:)))))öpüyorumm senii canımmm:)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ohh ne güzel keyif yapmışsınız pelinciğim,
bizde çok sık gideriz polonezköye,ama buraya hiç uğramamıştık:(((fotolar da çok güzelll:)
öpüyorum canımmmm

Unknown dedi ki...

Canımın içi ne iyi yapmışsınız soğukta olsa harika bir gün geçirmişsiniz.Yakışıklı paşalarımın
gözlerinden mutlulukları okunuyor harika kareler kaplimbaba ve tavus
kuşu süper:))KOcaman öpüyorum tatlım...

saglıklı yasam dedi ki...

tesıs oldukca pıs hele yemeklerını yaparlarken gorsenız bu kadarınada pes dersınız arena programında cıkan o saglıksız yerlerı mumla ararsınız sakın orda yemek yemyın hıjyen sıfır cok pıs ınsanların saglıgıyla oynuyorlar salatalar mezeler etler hıc yıkanmıyor tamamen kalıntı bakterı yuvası 174 e sıkayet ettım zaten sakın gıtmeyın pısman olursunuz orda coluk cocuk ıyı bır hafta sonu gecırmek ıcın gıdıp hasta olmayın sakın sıze ne kadar anlatsam az gelır ben bızzat gordum ALLAH sahıdımdır yıceklerın hazırlandıgı yerı gorsenız bıdaha semtınden gecmessınız hazırlayan elemanların hıc bır hıjyen kuralı yok nasıl pis nasıl pis inanamassınız yanmıs yaglarla kızartma yapıyorlar acık bufe malzemelerı cok dusuk kalıtelı markası bellı degıl domatesler salatalıklar hıc yıkanmıyor etler zaten leş denemesı bedava gıdersenız herhangı bır yıyecegı hıc farketmez alın ucretsız gıda tahlılıne gonderın gorecejsınız