22 Kasım 2011 Salı

Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Soya Sosu Etkinliği

Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Etkinliği

Eks Mutfak Akademisinde hafta sonu nefis ve çok eğlenceli bir workshop'a katıldım . Kikkoman soya sosunu daha öncede sadece tavuklarımı pişirirken kullanmıştım. Ama soya sosunun çeşitlerini ve bir sürü  yemeğe lezzet katacağını bu etkinlik sayesinde tecrübe etmiş oldum.

Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Etkinliği

Sevgili şefimiz Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi yine bizi güler yüzlerle ve harika ikramlarla karşıladı .Bu sefer diğer etkinliklerden farklı olarak kalabalık bir grupla beraberdik.. Bir sürü pırıl pırıl gastronomi okuyan çeşitli okullardan gelmiş öğrencilerle birlikte mutfağa girdik. Kendimiz yaptık diye demiyorum,inanın çok lezzetli oldu.

Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Etkinliği
Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Etkinliği

Biz yemek bloggerlarına şef olma şansı verildi :) Tezgah üzerinde bizim için hazırlanan çeşitli ürünlerden arzu ettiğimizi seçip 45dk. içinde yemek pişirmemiz istendi.

Benim ekibimde ki arkadaşlar Zümray ( Beykent Üniversitesi )  ve  Arda  ( Kocaeli Üniversitesi )  bana eşlik ettiler. Birlikte sebze yatağında soya soslu et sote hazırladık .. Pişirdiğimiz yemeklerin tadına tek tek bakıp lezzet testi yaptık :)

Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Etkinliği
Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Etkinliği
Eks Mutfak Akademisi - Kikkoman Etkinliği

Kikkoman'dan Nazlı Bahçekaya 'ya , Değerli şefimiz Eyüp Kemal Sevinç 'e , Eks Mutfak Akademisi çalışanlarına sevgili arkadaşım Ebru'ya beni davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum.


9 yorum:

dokuzuncubulut dedi ki...

Sana katılıyorum Pelin'ciğim,. Çok keyifli güzel, eğlenceli bir gündü. Ben de bu etkinlik sayesinde seninle ve diğer arkadaşlarımla tanışma fırsatı bulduğuma çok memnun oldum.

Unknown dedi ki...

harika görünüyor canım ellerine sağlık

Tümay Öztürk dedi ki...

Pelincim öncelikle saçların çok güzel olmuş hayatım söylemeden geçemiycem:) Sonralıkla etkinlik pek keyifli geçmiş belli çıkan yemeklerden. Afiyet olsun :)

SeneminYemekleri dedi ki...

Negzel çogzel olmuş :)

Narince dedi ki...

Aşçılık okuyan yeni gençlerin tarzı da var, eskisi gibi değil, ne güzel.

boncuk mutfakta dedi ki...

pelincim herşey güzelde sen pek hoş gözüktün gözüme öpüyorum tatlım.

Muammer dedi ki...

Güzel etkinlik, güzel paylaşım

Berceste dedi ki...

Ilk yorumum bu olsun istemezdim ve bunun icin ozur dilerim, beni lutfen yanlis anlamayin ama GDO'nun bu kadar cok konusuldugu ve tehlikenin ziril ziril ziller calarak geldi bu zamanda soya sosu ve en riskli bitki! Cesaretinize hayran kaldim.

pelince dedi ki...

Tüm yorumlar için teşekkür ederim..

Berceste ne demek ,herkes aynı fikirde aynı düşüncede olmak zorunda değil .. Sanırım soya sosu'da bu ülkede en az kullanılan soslar arasında .. Biz kültür olarak pek alışık değiliz,ama tüketenlerin tercihi elbette.