8 Kasım 2012 Perşembe

Siemens Çocuk ve Enerji Etkinliği

Santral İstanbul

Santral İstanbul Enerji Müzesi’nde, Siemens sponsorluğunda Gelecek = Çocuk ve Enerji eğitimine çocuklarla birlikte davet edildik.
Siemens ailesi yine bizi çok sıcak karşıladı,çocuklara yönelik bir etkinlik olması benimde çok hoşuma gitti.Daha önce Santral İstanbul'u görmemiş olmam tamamen benim tembelliğim olsa gerek .  Gerçekten hafta sonu için çocuklarla gidilecek ve etkinlikleri ile çok hoş bir yer.

Çocuklar şaşkın bakışlar içinde müzeyi gezerken bizde arkalarında sessizce onları izledik.Bu deneyim eminim onlara bir çok şey kazandırdı.

Santral İstanbul Enerji Müzesi’nde, Siemens sponsorluğunda 2010 yılından bu yana devam eden “Gelecek=Çocuk ve Enerji” eğitimlerinde çocuklar, sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu konusunda bilinçlenmeye devam ediyor. 2011- 2012 eğitim öğretim yılında şimdiye kadar 3 bin 293 öğrenci, evdeki elektrik tüketiminin yüzde 46’sının gerçekleştiği beyaz eşyaların çevreci özelliklerinin, doğal kaynakların sürdürülebilirliği açısından taşıdığı önemi, öğrencilerin yaşayarak öğrenme fırsatı elde ediyor.

Santral İstanbul Santral İstanbul Santral İstanbul   

Santral İstanbul Eğitim Birimi tarafından, Siemens Ev Aletleri sponsorluğunda yürütülen çocuklara ve gençlere yönelik eğitim programı “Gelecek=Çocuk ve Enerji” projesinde, 2010- 2011 eğitim öğretim ve 2011- 2012 eğitim öğretim yılında, şimdiye kadar katılan öğrencilerin sayısı yaklaşık 8.000 çocuğu buldu.
Öğrenciler eğitim programında buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü, bilgisayar gibi elektrikli ev aletlerinin ne kadar enerji harcadıkları bilgisinden hareketle geliştirilen grup oyununa katılıyor. Çocuklar kendilerine dağıtılan kartlar aracılığı ile hangi beyaz eşyanın ne kadar enerji tükettiğine ilişkin fikir yürütüyor. Üzerinde çeşitli beyaz eşya resimleri ve enerji tüketim miktarlarının yer aldığı kartlar, çocukların interaktif bir ortamda, yaşayarak çevre bilinci kazanmalarına destek sağlıyor. Kartlar daha sonra evde aileleri, okulda arkadaşları ile oynayabilmeleri için çocuklara hediye ediliyor.

Enerji Müzesi’nde çocuklara ve gençlere yönelik, enerjinin doğru kullanımına ilişkin eğitimler, müzenin açıldığı 2010 yılından bu yana devam ediyor. Yılda yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen programlar Salı günleri “Gelecek=Çocuk ve Enerji” başlığı altında Siemens Ev Aletleri desteği ile ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Program kapsamında 3- 6 yaş, 7- 12 yaş, 13- 15 yaş ve 16-18 yaş olmak üzere dört gruba, farklı içerikler sunuluyor.

Enerji Müzesi’nde bulunan hemen her şeye dokunabildikleri eğitimler sırasında öğrenciler, Silahtarağa Elektrik Santralı’nın tarihi, elektriğin elde edilme yöntemleri hakkında bilgi ediniyor. Farklı enerji kaynakları ve özellikle enerji tasarrufu gibi konularda bilinçleniyor, çeşitli oyun ve aktiviteler ile eğlenirken öğreniyorlar.

Santral İstanbul
Santral İstanbul


Bu güzel etkinliğe bizi davet ettikleri için Siemens ailesine ve Duygu Hanıma çok teşekkür ediyorum. Santralistanbul'un web sayfasından etkinlik tarihlerini öğrenebilirsiniz.

Bu hafta sonu için şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.


Mutlu Hafta Sonları

Santalistanbul


3 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik,çoçuklar için çok faydalı. Orda öğrendiklerini uygulamaya daha küçük yaştan başlayacaklar.
Biz de katılmak isteriz ilk fırsatta

Benden Bizden dedi ki...

Çok yakışıklı senin bu oğlanlar, tütütü maşallah :))

Unknown dedi ki...

çocuklar için harika bir etkinlik olmuş