29 Mart 2013 Cuma

Trilye Balık Restaurant

Mudanya / Bursa

Uzun zamandır Lezzet Adresleri ile ilgili bir yazı yazmamıştım.Geçen sene ki Mudanya gezimizde en çok Trilye Balık'da yediğimiz lezzetleri unutamadık.


Biz gezimizin ilk ayağı olan Mudanya'yı da çok sevdik.Mudanya da sahilde biraz gezip dolaştık,daha sonra Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı tarihi köşkü gezdik. İsmet İnönü'nün kim olduğunu neler yaptığını ve anıtını çocuklara anlattık.

Mudanya'da  zeytinyağı ,zeytinyağı sabunları ve bölgede yetişen üzümlerden şarap  satın alabilirsiniz.

Biz karnımızın sesini dinleyerek  Trilye'ye doğru yal çıktık.Bursa bence en güzel şehirlerimizden biri oyle bir şehir düşününki bir tarafında yükselen kocaman bir dağ diğer tarafı denize uzanıyor. Trilye dokusu ,evleri ve sahil kenarında ki konumu ile bizim çok hoşumuza gitti.Kendimizi Ege'de hissettik,öyle bir havası var. Trilye'de yine zeytinyağı,süs eşyaları ile bir dolu dükkan var.Gezip istediğiniz yerden miss gibi zeytinyağlarından satın alabilirsiniz.

Biz dostalardan aldığımız duyumla hareket ederek Trilye Balık'ta yemek yemeyi tercih ettik..Balık konusunda kararsız kaldıktan sonra mekanın sahibine güvenerek Sinarit siparişimizi verdik.

Gerçekten çok lezzetli ve 4 kişilik bir aileyi doyuracak şekildeydi. Yanında kalamar ,karides güveç (parmaklarınızı yiyeceksiniz )ve salata şahaneydi..Aklımız mezelerde kalmış olasa da yine de yemek için yerimiz kalmadığı için bir başka bahara erteledik.Gerçi iyi ki ertelemişiz tatlı olarak çikolata soslu sıcak helva'nın lezzeti hala damağımızda :)

Trilye / Bursa Trilye / Bursa Trilye / Bursa Trilye / Bursa Trilye / Bursa Trilye / Bursa

Sizinde yolunuz Trilye'ye düşerse belki yazdıklarıma kulak verirsiniz.

 Şimdiden Afiyet Olsun.


2 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

güzel yermiş..Mudanya da yıllar önce gittiğim biryer..orası da çok güzeldi..sevgiler

Unknown dedi ki...

kulak vermezmiyim:)
pelin çok gezesim geliyor senin bu yazı ve fotoğrafları görünce ama:( o balık sunumu da harikaymış:)