30 Ağustos 2013 Cuma

Nick The Fisherman ( Kos Ada'sı )

Nick The Fisherman

Kos Adasına gittiğimizde en iyi balık restaurantları arasında Nick The Firsherman'da yer alıyordu.Daha önce de tecrübe ettiğimiz gibi bir yer ne kadar popülerse o yer o kadar pahallı ve beklentilerin  altında kalabiliyor.

İlk gün başka bir yerde öğlen yemeği yedikten sonra ikinci gün dayanamayıp lezzetleri denemeye karar verdik.Öncelikle şunu söylemeliyim ki garsonların biri türkçe konuşuyor, Enver Bey'e  sipariş vermek çok daha rahat oluyor.Nick The Fisherman'nın sahibi Atina'da yaşıyormuş oğlu dükkanın başında .Şubat Mart gibi açılıyor Kasım ayı gibi de sezonu kapatıyorlarmış.

Symi

Her gittiğimizde bir başka salata bir başka lezzet denedik.Öncelikle ilk sipariş vermeniz gereken buharda midye inanılmaz lezzetliydi. Beyaz sos eşiliğinde ( beyaz şarap ve soğanlı ) nefis bir sosla birlikte masaya geliyor.

Midye yemeğe korkan ben parmaklarımı da yememek için kendimi zor tutum diyebilirim :) Deniz'den babam çıksa yerim derseniz mutlaka ama mutlaka denemenizi öneriyorum.

Nick The Fisherman
Kos Adası
Kos Adası


Buharda midyeden sonra bir başka gün yediğimiz acı soslu midye benim acayip hoşuma gitti,acılı sosun damakta bıraktığı lezzet nefisti.Midye kabuğunun içinde sunulması da ayrı bir güzellik katmıştı.Çocukların sevdiğini söyleyemeyeceğim ama ben sosu kaşık kaşık içtim diyebilirim :)

Midye belki de herkesin sevdiği bir lezzet değil ama denemek için yeni bir yer yeni ülke'de olmanın keyfi ile belki de benim için denersiniz.

Symi
Symi

Kalamarın hem dolması hem de sade hali inanılmaz taze ,ağızda pamuk gibi dağılıyor.Kalamarın her yeri kullanılıyor ve bu şekilde servis ediliyor.

Symi

Kos Adası

Denediğimiz ahtopot köftesini ve deniz tarağını'da bir o kadar beğeniyoruz.İkram edilen her lezzette hafif bir sarımsak tadı hafif bir limon sosu mutlaka var.Bizim damak lezzetimize çok uyduğunu belirtmeliyim.Schengen vizeniz varsa Bodruma gittiğinizde mutlaka Kos Adasına geçip Nick The Fisherman'da  Barbayanni Blue ouzo veya  Yunanistanın En iyi Biraları Alfa ve Mythos eşliğinde mezelerin keyfini çıkartın.

Ahtapot kofte  deniz ürünleri tadımı
Deniz tarağı

Sofraya gelen mezelerle aslında karnınız doyuyor ,balıktan çok bahsetmedim çünkü size ne önerilirse onu yemenizi tavsiye ediyorum. Her şey mevsiminde güzel olduğu için o mevsime ait balıklar inanılmaz güzel oluyor.

Kos Adası

Haziran ayında gittiğimizde Kılıç balığı yedik gayet güzel pişmiş nefis bir sosla servis edilmişti. Daha sonra Ağustos ayında tekrar gittiğimizde  enfes bir gümüş balığı yedik.Çıtır çıtır ve tazecikti,o yüzden balığı ikinci plana atıyorum ve bol bol mezelerin ve salataların tadına bakın .

Salataların da en meşhuru greak salad bizim çok iyi bildiğimiz çoban salatanın zeytin,turşu ve peynirle zenginleştirilmiş sunumu da gayet güzel. Havuç ve lahana salatası da oldukça çok yapılıyor. Fotoğraflar konusunda oldukça zorlandığımı söylemeliyim ,çünkü masaya her gelen lezzet çocuklar ve bizim tarafımızdan o kadar sevildi ki kameraya mı çeksem,telefonla mı çeksem,makine ile mi çeksem şaşırdım kaldım :)

Kos Adası
Symi

Fiyatlara gelince bizden çok daha farklı bir politikaları var ,mezeler azar azar değil doyurucu bir şekilde sofraya servis ediliyor. Balık ve meze pişirmeyi gerçekten çok iyi biliyorlar.Yemeğin arkasından da aceleniz yoksa tatlı ve meyve de ikramları oluyor.

Fiyatlarda yediğiniz ve içtiklerinizle alakalı elbette ama biz  yaklaşık 4 kişi için  60-100 € arasında değişen hesapla masadan kalktık.

Pazartesi günleri dışında her gün açık ama yunan adalarında da siesta yapıldığını da unutmayın. Bodrum'dan öğle yemeği için bile gidilir ,inanın pişman olmayacaksınız.

Şimdiden afiyet şeker olsun ..

Kos adası from pelin süme sak on Vimeo.

email: nickthefisherman@windowslive.com

Nick the Fisherman
Averof 21
tel. 0030-2242023098 


5 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

Kos ta lezzetleri de çok güzeldi.Porsiyonlar epey büyük olduğundan fiyatlar da uygun geliyor.Hatta Bodrum'dakinden daha çok yediğimiz halde daha az hesapla kalkmıştık.sevgiler.

Asuman la dedi ki...

pelin bavulunu kıskanmaya başladım valla neden dersen çünküü o benden daha çoookk geziyoorrrr :))

Mutfak Dili dedi ki...

Cok guzel tatil olmus Pelincim..
Daha cok balik yenilmis .. Masallah cocuklar seviyor mu baligi. Bizimkiler hic sevmiyor :((

Benden Bizden dedi ki...

Pelincim, son yayınladığın gezi yazılarına bayıldım. Anlatım süper, fotoğraflar şahane, gitmiş görmüş yemiş kadar oldum sayende :)
Ailecek harika görünüyorsunuz, 3 yakışıklı adam ile gezmek de güzel bir duygu olsa gerek ;)
Kurban Bayramında ne yapıyorsunuz? :)

Unknown dedi ki...

ah ne gezdin ne gezdin görmek istediğim yerleri:)
sefan olsun zevkle takip ettim.