5 Haziran 2009 Cuma

Hırsızlığın Bu Kadarına Pes Doğrusu


Her geçen gün çok rahatsız oluyorum,izlenilmek okunmak çok güzel ama bu kadarda kopyalama yapılması beni artık delirtiyor.
Hangi tarifimin adını google'a yazsanız mutlaka bir kopyasına ulaşırsınız.Bloğumu kapatmayı bile düşünüyorum artık.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Abartmak da istemiyorum ama siz karar verin artık.

Arbella tv. 'nin makarna yarışması varmış ,haberim bile yoktu bundan.Maillerimi çok hızlı kontrol edemiyorum bazen, biraz önce mail adresime yorum bırakan Gülbahar'ın mesajını görünce yine şaşırdım. Gülbahar'a çok teşekkür ediyorum.
Ben artık bunun önüne geçemiyorum.İsim soyad yazıp yarışmaya ne rahat katılıyorlar.Zaten ben o tarifi Arbella tv'den aldığımı bile yazmıştım :))

Benim tarifimi alıp bir güzel yarışmaya katılmak için yollamışlar. İsim yazıyorum da ne oluyor onu da kırpmışlar.
İşte size linki:

http://arbella.tv/tarif_detay.asp?id=9&s=t

Not: Fotoğrafların tam ortasına ismimi yazmayı düşünüyorum artık. Şeffaf görünmeyen şekilde yazı nasıl yazılıyor??? bir bilen varsa bana yol gösterirse çok sevinirim.
Fotoğraf bu siteden alıntıdır.


55 yorum:

Unknown dedi ki...

GERÇEKTEN AYIP YA DAHA BAŞKA ŞEYLERDE DEMEK İSTİYORUM AMA TERBİYE SINIRLARINI AŞMAK İSTEMİYORUM İNSANLARDA ARTIK HİÇBİRŞEY KALMAMIŞ NE EDEP NE AYIP NE AHLAK NE TERBİYE HAKLISIN SİNİRLENMEKTE.. AMA BLOGUNU KAPATMANI İSTEMEM SIKI TAKİPÇİNİM:)SENDEN BİŞEYLER ÖĞRENİYORUM

Damak Tadı dedi ki...

Pelin'ciğim bu durumun önüne fotoğraflarını etiketleyerek engel olabilirsin..Ben sana elimden geldiğince anlatmaya çalışayım canım..

Fotoğrafını flickr'a yükle.Oradan edith photo yu tıkla.Açılan pencereden Create'i tıkla.Ordan Text'i seç.Type and here click diye başlayan kutuyu tıkla yazı yok olacak.Kutuya adını yazıp aşağıdaki karakterlerden biri seç.
Sonra Add ye bas,yazı fotoğrafın üzerine çıkacak..O kareciği istediğin yere yerleştir..Umarım yardım edebilmişimdir..Bugünlük yazı hakkımı bitirdim sanırım canım..Çok öpüyorum seni..))

pelince dedi ki...

Aylincim ben de senden bir çok şey öğreniyorum,kızıyorum işte ..

Gül akşam sakin kafayla dediklerini tek tek yapıcam.Çok teşekkür ediyorum canım çok öpüyorum...

Delfina ; dedi ki...

Pelincim,hiç üzülme , eden kendine.Gül'ün dediği gibi etiketlemen çok işe yarar.

Ben de şöyle bir öneri vereyim, RSS beslemesine yazının tamamı düşüyor,karakter sınırı koyarak sadece bir kısmını yazabilirsin.

Sevgiler,

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Yuh yani bu kadar da olmaz! utanmadan yarışmaya katılmış tarifle.

bu nasıl bir insanlık dışı davranışdır ki..

:(

pelince dedi ki...

Delfina haklısın.Öneri için teşekkürler,ben pek anlamıyorum ama eşime söyleyeceğim.Çok öptüm.

ipek dedi ki...

Ne kadar rahatsız edici bir durum.Hiç mi vicdan azabı ya da utanma duymamış acaba tarifi çalan sevgili arkadaş. 1-2 bozuk yüzünden blogunu kapatmayı düşünme bence.

Narince dedi ki...

Pelinciğim ben de Gül gibi yapıyorum, ancak bugün flickr bir türlü yanıtlamıyor, sinir oldum yeni fotoları etiketsiz yayınladım, ilk fırsatta düzelteceğim. Arbella2'ya durumu bildirdin mi peki?

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Pelinciğim geçmiş olsun. Ben de bu hırsızlıktan nefret ediyorum. acaba benim tariflerim ve fotoğraflarımı bile kullanıyorlar mı diye de merak ediyorum. Ayrıca kaynak göstererek bile tariflerimin ve fotoğraflarımın kullanılmasına razı değilim. çünkü kimi hırsızlar kendileri hiçbirşey üretmeden sadece başkalarının ürünlerini bir site haline getiriyorlarböyle bir sitenin tabiki bir parçası olmak istemem. Ancak kendisi bir şeyler üretebilen fakat bir sebebple benim tariflerimden birini yayınlamak isteyene izin verebilirim.
Herkes buna da dikkat etsin, kaynak göstererek yayınlanmasını hoş görmeyelim, izin şartı da koyalım. Ama olay hırsızlık olduğu zaman zaten zili çalmıyorlar :)

Nilüfer dedi ki...

pelinciğim çok üzüldüm, birşeyler yapılabilir aslında, yarışma ya,
belki yapan kişinin, yarışmada mail adresi vardır,gerçi bir tek bu değil, ama bu çok sinir bozucu! sen başkasının emeğini al! yarışmaya katıl! olacak işdeğil!

Keşke blogger'in isim telif hakkı diye bir yasası olsaydı, alabilseydik, onca emeklerle fotoğrafla, hatta bazen soğuk yemeğe talim et, birileri faydalansın diye internete ver ama kötü emellerle kullansınlar..

Canım sakın böyle şeylerle pes edipte bırakmayı düşünme!ben senin fotoğraflarını nerde görsem tanırım:))) sevgiler...

pelince dedi ki...

Papatyam sorma ya ..

İpekcim kızgınlıktan söyledim ama hepimizin başına geliyor ne yaık ki.

Necla ben şu etiketlemeyi bilmiyorumdum,en kısa zamanda bakıcam.Bu kadar tarifi nasıl ekliycem o da ayrı sorun ya :( Necla siteye yazmadım henüz...

Nagehan kesin senin fotoğraflarında vardır,çok güzel görüntülerin var çünkü.

Nilüfer kızgınım inan,ne yapmalı bilmiyorum.Fotoğraf illaki kendi sahibini buluyor ama ,işte üzülüyor insan.
Elbette tarifler alınsın yapılsın diye ekliyorum,ama fotoğraf kopyalamak çok kötü.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Pelincim bence böyle edepsizler yüzünden sakın blogunu falan kapatma,inan bana bir süre sonra hepsi anlaşılıyor bunların. nereye kadar yani bu hırsızlık, eminim çoğumuzun bloglarından yapılıyordur böyle şeyler,bir engel de yok zaten. bence fotografları kopyalamanın engellenmesi gerekir

Pasta Perisi dedi ki...

bende hemen hemen her resmime illaki tam ortasına gelecek şekilde yazı ekliyorum bunun önüne geçmek gerçekten zor.. ben psp Jasc paint shop pro 9 programını kullanıyorum.... dilersen netten indrip yükleyebilrisin...

reyyan dedi ki...

Gerçekten ayıp ve büyük bir suç nasıl yapıyorlar bunu sinir oluyorum.Kızmakta ve sinirlenmekte çok haklısın bende PhotoScape programı var bu programda şeffaf yazıda yazılabiliyor yalnız ingilizce. istersen indir kurcalıya kurcalıya bulursun inşaallah.
SEVGİLER CANIM.

reyyan dedi ki...

Birde canım bloğunu kapatma derim olurmu?

sumeyye dedi ki...

sey www.flickr.com dan hesap açın orda fotograflarınızı duzenleyın. yanı bısey yazarken o yazıyı şeffaflastırabılıyosunuz. cıdden can sıkıcı!!! eger yıne bu konuda yardım ıstersenız yanı flickr dan yapıp ta daha açıklamalı yazabılırım.. kolay gelsın
sumeyye1984@gmail.com

Adsız dedi ki...

bence de isim yaz fotoğraflar..bu insanlar ne kadar saygısız böyle..Bana da yaptılar ,örgülerime..delirmiştim bende :(

SOFRAM dedi ki...

Emeğe saygı göstermeyen böyle kişilerle zaman zaman karşılaşıyoruz ne yazık ki.Bizler de sayfalarımızda buna engel olmak için slayt kullanıyoruz. Onu kopya etmek zor oluyor.
Ama sakın bunun için bloğunu kapatıp bizi güzel tariflerinden mahrum bırakma, bir şekilde bu kişlerle mücadele etmek gerek, çok geçmiş olsun canım.
Sevgilerimle...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

valla bu kadarına da ne denir bilmiyorum artık.yuh!!! diyorum sadece...

Saliha dedi ki...

canım ınan ne kadar üzüldüm anlatamam..http://www.yemekteyiz.com bu sıteyle gunlerdır ugrasıyorum uyarı yazdım defalarca ama hemen hemen butun blog arkadaslarımızın resımlı tarıflerı var...

arkadasım kapatma blogunu sakın...bız senın her zaman yanındayız canım..ne dıyecegımı bılemıyorum ınankı....

müjde dedi ki...

Pelinciğim sakın böyleleri yüzünden bloğunu kapatmaya kalkma.Bizleri senden mahrum bırakma.
Ben Flickr kullanıyorum.Gül zaten nasıl yapman gerektiğini detaylı biçimde yazmış.Kolay gelsin.Sevgiler...

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Çok büyük terbiyesizlik ve ayıp! Siteni tabii ki kapatmayacaksın değil mi ama...Hep beraber verip elimizden geleni yapacağız elbette, arkadaşlarımızın da dediği gibi etiketlemekle başlayabiliriz işe...Ya da sitene kopyalama yasağı koyarsan kimse kopyalayamaz olur biter...Nasıl yapıldığını hatırlamıyorum ama arkadaşım biliyor sorar bildiririm hepinize...

Sevgiyle kal,

ZencefilliÇörek dedi ki...

Pelin'cim hic kendini uzme. basit birtakim onlemlerle durum cozulur. bende kolay bir oneride bulunayim canim. simdi bilgisayarda paint programi var bilirsin windows isletim sistemi kullandigini varsayarak soyluyorum. paint programini ac, File(Dosya) menusunden Open(Ac'a tiklayarak uzerine yazi yazmak istedigin resmi bul ve ac daha sonra yine yukardaki Image(Resim) menusunde Draw Opaque kismi secili yani tick atilmis olmayacak. sonra sag taraftaki acik duran butonlardan buyik A harfi yazan butona tiklayacaksin. mouse'u resmin uzerine getirip tikladiginda yazi yazma penceresi acabilirsin ve icine yazman bittiginde resmin herhangi bir yerine tikla. iste bu kadar. :)

bir dilim bir tutam dedi ki...

Pelincim Picassa 3 yüklersen orada resimlerin üzerine istedigin renkte isstedigin büyüklükte istedigin kalinlikta kolayca yazip kaydedebilirsin.....yardima ihtiyacin olursa haber ver...

SMİLENA dedi ki...

inanmıyorum pes yani.ne biçim insan bunlar ya.hiç mi vijdanları yok.sakın gitme bir yerlere.
bence verenin ismini yaz şuraya.herkes görsün de rezil olsun.
bence tam ortaya kocaman adını yaz.belki çözüm olur.
sakın üzme kendini seni çok çok öpüyorum

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

merhabalar canım gerçekten de sinir bozucu senin makarnanı çalan kadının başka tarifleri de var sitede eminim onlar da çalıntıdır sana tavsiyem arbella ya bir mail atman ve o şahsiyetin çalıntı tariflerle yarışmaya katılmasını hatta sitede yayınlanan resimlerin kaldırılmasını istemek bu sonuna kadar senin hakkın zaten böyle terbiyesizlerle uğraşmak çok zor ama bizleri düşün ve o güzel tariflerden bizi mahrum etme sevgilerimle fikriye

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Pelin'cim haklısın, pes hakikaten.. İnsanlar neden böyle terbiyesizlikler yapar anlamıyorum.. Kimsenin de farketmeyeceğini mi zannediyorlar?? Resimlerin üzerine yazı yazmak iyi fikir, ben de nasıl yapılacağını bilmiyordum, Gül'ün yorumu benim de işime yarayacak.. Geçmiş olsun.. A bu arada sakın blogunu kapama!!!

Flame dedi ki...

Geçmiş olsun Pelincim. İnsanları anlamak mümkün değil. Bence sen ne yaparsan yap kullanmak isteyen alıp kullanır. Ekranın komple resmini çekip kırpan programlarda var maalesef :(

TAZE NANE dedi ki...

Ne kötü birşey.
İnsanlar nasıl böyle şeyler yapabiliyor bilmiyorum.
Ama bloğunu sakın kapatma.
Bunu sakın sakın yapma.

peynir hösmelimi dedi ki...

Pelincim bu duruma bende cok kizdim senin adina.Büyük terbiyesizlik.
Hazira rahatca sahip cikmak kolay herhalde?
Birde sen yarismaya katil,pes dogrusu.Burdan cok kiniyorum.
Canim sakin blogunu kapatayim deme.resimlerine isim yaz sende bizim gibi.
Canim öpüyorum sevgiler.

Unknown dedi ki...

Pelinciğim canım seni çok iyi anlıyo
rum.Ama şu bir gerçekki taklitler asıllarını yaşatır.Demek oluyorki ta
riflerin o kadar şık ve lezizki sen
den çalıp fiyaka yapmaya çalışıyorlar
Ben fotoscape programıyla yazıyorum resimlerin üstüne kullanmak istersen yardımcı olurum.Bence bloğundan vazge
çip bizi sensiz bırakma kocaman öpüyo
rum...

made in funda dedi ki...

ah canım benim ben demiştim sana ismini yaz diye.o zaman yapamıyorlar.anlataım bak.resimi tıkla.
painte gir.resimi tıkla,yeniden boyutlandıra gir.
küçült.yandaki A harfini tıkla.allatkini seç.mausla yazını yaz.

Adsız dedi ki...

Sitem etmekte haklısın ama maalesef internet ve bilgisayar dünyasında imkansız diye birşey yok.Ben resimlerimi düzenlerken http://www.picnik.com sitesinden faydalanıyorum.Buradan istediğin font ve renkte,istediğin şeffaflıkta yazılar yazabilir,resim düzenlemelerini yapabilirsin.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Pelin'cim
Artık insanlara inanasım gelmiyor.Ama boşver diyemiyorum.Görünce çok sinir olmuşsundur.Ama ben de bloğunu kapatmanı istemiyorum.Herkes kendi yaptığı kötülükle kalsınlar.
Sen niye kendini cezalandırıyorsun.
Hep beraber savaşalım
Sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Evet evet, fotoğrafın ortasına yaz Pelin'ciğim adını ama onu da silmenin yöntemi var diye biliyorum. Ben bazen fotoğraflarıma moda dergilerinde falan rastlıyorum, işin iyice cılkı çıktı inan ki...

Zehra Gürgen dedi ki...

Pelincim maalesef maaletmek bir gelenek oldu..
Ben Photoshopta yapıyorum.Kulanıyorsan nasıl yapıldığını anlatırım seve seve..

sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım çok üzücü bir olay haksız lık ve emeğe saygısızlık resmen...
AMa tam olarak bilmiyorum fakat mutlaka bilen varır resimleri pc ye yükleyinve link varmış yada bir program yüklüyormuşun ve resimlerin çalınsa bile minicik çıkıyor ne kadar bütürlersede okadar çirkinleşiyor araştırısan eminim işine yarar......

Cocukla Cocuk dedi ki...

Pelin'cim, çok geçmiş olsun. Sinir bozucu bir durum . Hırsızlarda artık pişkinlik seviyesine varmışlar. Fotoğraflar için biz photoshop ve irfanview kullanıyoruz. eğer mevcut kullandığın programla halledemezsen seve seve yardım ederiz, mail atman yeterli. Tam ortasına kocaman yaz Pelin'cim. Senin fotoğraflarında çok güzel , o yüzden daha fazla ilgi çekiyordur

Ayşe dedi ki...

bu akşam 3 yöresel yemek fotoğrafımın izinsiz kullanıldığı sitelerle uğraştım.bir tanesi üşenmeyip fotoğrafıma sitesinin ismini bile yazmış.
bedvacılığın sonu yok maalesef.hırsızları teşhir etmekten başka caydırıcı bir yöntem yok :)
fotoğraf sitemde teşhir ediyorum :

http://www.flickr.com/photos/zencefil/

Unknown dedi ki...

PES DİYORUM CANIM ,AMA BLOĞUNU KAPAMA FİKRİNİ HEMEN UNUT SENİN YAZILARINI OKUMAKTAN BİZİ MAHRUM ETME SEVGİLER CANIM

egeli dedi ki...

SAKIN HA BÖYLE TERBİYESİZ İNSANLAR YÜZÜNDEN BLOG KAPATAYIM DEME PELİNCİM....

Stil Direktoru dedi ki...

PELİN'cim geçmiş olsun. Delfiş haber verdi hemen yazayım sana

Benim bloguma bakarsan yazılarım KOPYALANAMAZ sana kodları maille atıyorum çünkü buraya html kodlar yazılmıyor.


Dene yapamazsan yaparım sana ben. Görsellerin üzerine de blog adını pshopda yazıp opasitelerini açarsan şeffaf olur.

pelince dedi ki...

Çok ama çok teşekkür ediyorum.Tüm mesajlarınızı dikkatle okudum,güzel sözleriniz ve destek mesajlarınız için çok çok teşekkür ediyorum..

zarpandit dedi ki...

yapılana yorum dahi bırakmayıyorum cunku resmen hakka girmedir bu..
ablacım photoscape diye bir program kullanıyorum suan ben istersen sana yardım edebilirim bu konuda..flikcrdanda yapılabiliyor tabiki..ama ben bu prgramda yapıp atıyorum flickra..ayrıca painttede yapabilirsin diye hatırlıyorum ben..

e.esma.albayrak dedi ki...

tek kalimeyle ayıp! birde yarışmaya katılmış foto negüzel de kırpılmış öyle...

ayşegül dantelsayfam dedi ki...

googleden sag tuşu iptal ettirme diye yaz çıkan htmle kodunu şablona yapıştır artık kopyalayamazlar sargılar canım severek takip ediyorum

Zerrin dedi ki...

Haklısın Pelin'ciğim. Gerçekten pess dedirtiyorlar. Kimse anlamayacak veya görmeyecek mi sanıyorlar? Dikkatli kişilerin gözünden birşey kaçmayacağını unutuyorlar ve pişkince devam ediyorlar :((

Kapatmayı unut.Duymamış olayım :))

Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler...

Primarima dedi ki...

Ahlaksızlık diz boyu...son günlerde sanal hırsızlıkdada sayı arttı.Geçmiş olsun.

Doyumluk.... dedi ki...

Pelinciğim bunlar ne ilk nede son olcak galiba...sabır..sevgiler.

Tuğba'nın Tarifleri dedi ki...

Bence iletişim bölümüne ilgili tarifin ve fotoğrafın siteden çıkarılmasını yada sizden alıntı olduğunu belirtilmesini istediğinizi mail atın, sonra da arayın. http://arbella.tv/iletisim.asp
Bir de şu fikir var: bir arkadaş sitesinin altına bu konuda ilgili kanunana da dikkat çeken bir uyarı yazmış. Sayfanın en altında. İsterseniz siz de koyun. http://www.benimleoynarmisinanne.com/
Benim de blogum var ama ben koymadım çünkü çalıntı yapılacak kadar ahım şahım şeyler yok.

Tuğba'nın Tarifleri dedi ki...

O arkadaşın blogundaki çalıntı takip sitesi: http://www.copyscape.com/
Buraya kendi sitenin urlsini yazıyorsun, çalıntıları arıyor google gibi.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

utanmadan birde yarışmayamı katılmış pes yani...şok oldum okuyunca.ne ayıp ,hiç aklım almıyor.ne biçim insanlar bunlar...
sakın bizi sensiz bırakma bu ahlaksız insanlar yüzünden.
seni ve güzel tariflerini çoook seviyorum:)
öptümmmm

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Canım pelinciğim,
ben ne kadar uzak kaldım bloglardan böyle..
çok geç görebiliyorum yaşadıklarınızı bu aralar..
aman ne olur DUYGULARINLA HAREKET ETME.
SİLMEK NE DEMEK :(((
ASLINDA KENDİNİ DEĞİL BİZLERİ SİLMİŞ :( !! OLURSUN..
BAK SEVGİLİ ARKADAŞLARIM NE GÜZEL YARDIM ELLERİ UZATIYORLAR. BİN YAŞASINLAR.
SENDE ÖYLE...
HEM ELİMİZ BASTON TUTUNCAYA KADAR BERABERİZ DEĞİLMİ :)))))

hülya dedi ki...

yazınızı tamamen tesadüfen bir arkadaşıma tarif ararken gördüm 3 günlük dünyada bence bu kadar takacak şey varken bunca insanın oturup bunca yorumu yazmasına şaşırdım herkes siteleden alıntı yapar kullanır sitenizde kopyalanamaz vs diye bir uyarı yok gördüğüm kadarı ile sanırım biri pelin hanımı çok fena gaza getirmiş bu konu ile ilgili bu resmen gülüp geçilecek bir konu sizin reklamınız olmuş hayat o kadar kısaki inanın yarına çıkacağımızın garantisi yok böyle şeyleri kafanıza takmayın gülün mutlu olun bir daha geriye dönmek mümkün değil birimiz kötü bir şey yazıyor arkadan herkez hurraa ağzına ne gelirse yazmış hayat çok kısa dostlar ne güzel bir blok elinize emeğinize sağlık herkes yaptığından utansın utanmazsada bunun öbür tarafı var ayrıcada bu hayat memat meselesi bir durum değilki hergün çocuklarımız taciz ediliyor savaşlar var dünyamız mahfoluyor burda hırsızlıkla birini suçluyorsunuz neymiş sizin tarifinizi yarışmaya koymuş resminizi kullanmış o yarışmaya baktığımda tüm yarışanların bunu yaptığı çok açık demekki yarışma kurallarına aykırı bir durum değil bende size uydum ilahi :) demek istediğim 3 günlük dünyada kalp kırmaya değmez bakın ne demiş güzel rabbim o yazıları yazanlar alttaki linki açıp azıcık bişiler öğrensin
Bir kalbi kırmak, senelerce ibadet ve zikir sevabının hepsini alıp götürür. İslamiyet öyle bir dindir ki, kâfirin dahi kalbini kırmayı yasaklamıştır. Nerde kaldı ki, ALLAH ü teâlâya ve Onun Peygamberine inanan, diyen bir Müslümanın kalbi kırılsın. Zira bir müminin kalbini kırmak, çok büyük günahtır, haramdır.
http://www.fussilet.com/kalp-kirmak-allahu-tealayi-incitmektir-t31447.0.html

Tuğba'nın Tarifleri dedi ki...

Bir blog yazısını kopyalayıp "ben yaptım" diyen birini kınadık diye din dersi vermenize gerek yok. Burada "islami kurallara uygun blogdur" diye de bir ibare yok. Ben bu son yıllarda türeyen, her şeyi islami açıdan uygun mu değil mi diye yargılayan yaklaşımlardan çok sıkıldım. Ben de size şunu soruyorum; askerlerimiz şehit olurken, ülkemiz yabancılara peşkeş çekilirken, işsizlik artarken, buzullar erirken siz internette oturup arkadaşlarınıza yemek tarifi arayıp yorumlar mı yazıyorsunuz!