17 Ağustos 2011 Çarşamba

Kıbrıs Tatili - Gazimağusa

Gazi Mağusa

Gazimağusa'da ilk durağımız Can Bulat Müzesi oldu,müzede etnografik ve arkeolojik eserleri sergileniyor.Mağusa'da gezilecek tarihi eserler Othello Kalesi, Aziz Nicholas Katedrali, Francis Kilisesi, Namık Kemal Zindanı ve Müzesi, Kertikli Hamam, Mağusa Surları, Aziz Barnabas Manastırı ve Salamis Antik Kenti.

Gezi programınızı önceden ayarlarsanız bir çok yer rahatlıkla dolaşabilirsiniz.

Canbulat Müzesi_DSC2997
Canbulat Müzesi
Canbulat Müzesi
Canbulat Müzesi

Daha sonra Lala Mustafa Paşa Camii'sini gezdik,Orijinal ismi Saint Nicolas Katedrali olan eski bir Katolik mabedidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin en büyük iki camisinden biridir. 1328'de katedral olarak açılmış ve 1571'de Osmanlı Devleti tarafından bölgenin ihtiyacını karşılamak için camiye çevirilmiştir. Kıbrıs Fatihi olarak anılan Lala Mustafa Paşa'nın adını almıştır.



Lala Mustafa Paşa Camii - Kıbrıs from pelin süme sak on Vimeo.

Lala Mustafa Paşa Camii (Saint Nicolas Katedrali)
Lala Mustafa Paşa Camii (Saint Nicolas Katedrali)
Lala Mustafa Paşa Camii (Saint Nicolas Katedrali)
Lala Mustafa Paşa Camii (Saint Nicolas Katedrali)

Namık Kemal Zindanı ve çevresini gezip bol bol hediyelik eşya dükkanlarını gezdik.

Namık Kemal Zindanı
Namık Kemal Zindanı
Gazi Mağusa

Gazi Mağusa sokakları bol bol arşınLadık,deniz kenarında ki Petek Pastanesi harika bir soluklanma yeri.Nefis yemekler ,gözlemeler ve dondumalar var.. İçeri girince insan hangisini yiyeceğini şaşırıyor,eğer uğrarsanız benim için lütfen maraş dondurmasını denemeyi unutmayın..

Bu kadar yemek yedikten sonra eritmek lazım diyerek yine yürüyerek Otello Kalesini gezdik.Tarihi yerleri gezmek konusunda millet olarak o kadar az ilgiliyiz ki bir çok müzeyi ve tarihi kalıntıları neredeyse tek başımıza veya 1-2 yabacı turist aileyle birlikte dolaştık.

Otello Kalesi - Gazi Mağusa
_DSC3207

Magusa'yı dolaştıktan sonra hava öyle güzeldi ki artık akşam güneşi batmak üzereyken son an da fikir değiştirip Salamis Harabelerinde bulduk kendimizi.Şansımıza o akşam Salamis Harabelerinde Jazz konseri varmış,o güzel atmosferde bütüm solo provaları da dinlemene fırsatımız oldu.Güzel bir dinletinin ardından harabeleri dolaştık.

Salamis Harabeleri - Kıbrıs
Gazi Mağusa

Salamis harabeleri öyle güzel ve büyük bir alana kurulmuş ki,hayretler içinde geziyorsunuz.
Salamis Harabeleri Gazi mağusa şehrinin 6 kilometre kuzeyinde yer alan ve tarihi M.Ö. 11. yüzyıla dayanan antik şehir. Trodos Dağından çıkan kanlıdere'nin denize döküldüğü yerdeki havzaya yakın bir yerde kurulmuş olan Salamis şehri 19. yüzyılın sonlarında toprakla ve ağaçlarla kaplı olarak ortaya çıkarılmıştır. 1952- 1974 yıllarında yapılan kazılarla kentin büyük bölümü meydana çıkarılmıştır.

Salamis Harabeleri - Kıbrıs

Salamis Harabeleri - Kıbrıs
Salamis Harabeleri - Kıbrıs
Salamis Harabeleri - Kıbrıs
Salamis Harabeleri - Mağusa



Gezi fotoğraflarının devamı burada:


4 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Merhaba pelinciğim..
içinize sinsin :)

sevgiler canım.

Ayla dedi ki...

Fotoğraflar harika, oraları gezmek çok isterdim,çok imrendim

Cocukla Cocuk dedi ki...

Peln çok haklısın biz otele kapanma tatillerini seven bir milletiz, gittiğimiz yerlerin tarihi mekanlarını mutlaka görmek için plan yapıyoruz ailecek, çocuklarla fırsat buldukça gezeceğiz Kıbrıs'ı da inşallah
Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Çok haklısın.. Çok güzel bir yazı fotoğraflar ile.

shelikestravelling.blogspot.com