18 Temmuz 2012 Çarşamba

İğneada Resort Hotel & Spa

İğneada

İğneada Resort Hotel'de bundan yaklaşık iki sene önce burada anlattığım gibi konaklamış ,İğneada'yı doya doya gezmiş ve çok beğenmiştim.

İğneada İğneada İğneada
İğneada from pelin süme sak on Vimeo.

Bir ay önce İğneada Resort Hotel Genel Müdürü Erçin Çorba Bey'den hafta sonu beni misafir etmek istediklerine dair bir mesaj aldım önce çok şaşırdım ,hiç beklemediğim bir anda gelen bu mail beni çok mutlu etti.

İğneada İğneada İğneada


Tatile çıkmak istediğimiz haftaya denk gelmesi de tamamen tesadüf oldu ,Erçin Bey bize bir oda vip suit , bir tane de standart oda ayırdığını ve bizi beklediğini söyledi.Kısa bir mail trafiğinden sonra cuma sabahı yola çıkmamızla birlikte 3 saat içinde İğneada'ya vardık .Istıranca  dağlarının deniz ile buluştuğu İğneada'ya geldğimize yine çok sevindik. 
Longoz (su basan) ormanları, Erikli, Mert, Zindan dere, Saka, Hamam gölleri görülmeye değer yerler .Biz daha önce Beğendik köyünü gezip ,askeriyenin içine izinle girip Bulgaristan sınırını görmüştük.
Otele girdiğimizde yine güler yüzlerle karşılaştık ,bize sadece bir odanın yeterli olduğunu diğer odayı istemediğimizi belirtip odamıza çıktık. Otelin en güzel odasında konaklamak gerçekten çok güzeldi , daha önce İğneada'yı gezdiğimiz için hemen havuz ve denize girmek için mayolarımızı giydik.

İlk iş önce havuz keyfi ve sonra deniz keyfi yapmak oldu.Karedenizin en batı ucu olan İğneada'da deniz pırıl pırıl ve harika. Daha önce yarım pansiyon konaklama yapıldığını ama şimdi tam pansiyona dönüş yaptıklarını öğrendik. Bundan iki yıl önce otel ve çevresi bu kadar düzenlenmiş değildi,bu sefer ,yeşilliğin içinde çok güzel hamaklar ve dinlenme mekanları oluşturulmuş. Otelden dışarı çıkmak isterseniz de otele ait fayton gezisine katılıp her noktayı görme imkanınızda var .

İğneada

Biz özellikle sabah çok erken kalkıp güneşin doğuşunu keyifle izledik.Sabahın ilk ışıklarında bile denize girenler vardı.
Sessizlik ve sakinlikten hoşlananların gerçekten keyif alacağını düşünüyorum.Longoz (su basan ) ormanlarına yürüyüş yapabilirsiniz,çevrede ki gölleri gezip bir sürü doğa ve çiçek fotoğrafları çekebilirsiniz.


iğneada from pelin süme sak on Vimeo.

Temmuz ve Ağustos aylarında hafta sonlarını nasıl değerlendirelim derseniz bence gerçekten çok keyifli bir rota.Ekolojik açıdan tam bir cennet, endemik türlerin sayısı bilinmiyor. İstanbul'dan sadece 3 saatlik uzaklıkta olan bu sahilde dinlenebilir ,yeni keşifler yapabilirsiniz.

Beni ve ailemi çok güzel ağırladıkları için İğneada Resort Hotel & Spa 'e ve Erçin Çorba Bey'e bizimle yakından ilgilendiği için tekrar  çok ama çok  teşekkür ediyorum.

İğneada fotoğraflarım burada


10 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

İğneadaya gitmek istediğimde arkadaşım bu oteli beğenmediğini söylemiş beni vazgeçirmişti!

Fotoğraflardan ve yazından anladığım kadarı ile hata yapmışım peloşum:)

3 saatmi uzak bize iğne ada ben daha fazla sanıyordum oyyy fırsatım olan en kısa zamanda gitmem lazım :)

Özge'nin Oltası dedi ki...

İğneada çocukluğumda her yaz gittiğimiz bir yerdi. Çok severim gerçekten doğasıyla sakinliğiyle görülesi bir yerdir. Hele kumsalı müthiştir. Sevgiler

Benden Bizden dedi ki...

Ne güzel bir yer gerçekten. Ne iyi gelmiştir bu tatil size :)
Senin gittiğin kaldığın yerleri not etmeye başlamalı, hepsi birbirinden güzel :)

el-ni dedi ki...

bir trakyalı olarak her yaz giderim İğneada'ya..güzel bir post olmuş emeğinize sağlık.

Oglak Kizlari dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş.
Apartman hoteller bize göre diil ama burası senin resimlerinle daha hoş gözüküyor.

not: Ada Atölye kapanmış.

Haberci anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Çok güzelmiş görüntülere bayıldım..

Ebruli dedi ki...

Ne güzel bedava bir tatil yapmışsın. Adına çok sevindim. Keşke bende hiç para vermeden bir yerlerde ailemle ağırlansam!

Asuman la dedi ki...

ay canım içim gitti valla süper bi tatil olmuş iğne adaya gidersek kalıcak yer aramıcaz orası kesin :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Pelin Hanım,
Az önce biricik kardeşimiz hakkında neler var diye bakmak istedim. Çok güzel kaleme alınmış yazınız çıktı karşıma. Burada da örnek kişiliğiyle kendisini ispatlamış Erçin Çorba. Maalesef bugün acı haber aldık, vefat etti üniversite arkadaşımız. Söylemek doğrumuydu bilmiyorum ama paylaşmak istedim. En azından güzel anılar bıraktığının bir kanıtı olarak. Sevgi, selam ve saygı ile...

pelince dedi ki...

Emrah Ozkul inanın çok çok üzüldüm :(( uzun zamandır bloguma bakmıyordum haberi şimdi öğrendim.Başımız sağolsun. Ben eşini de tanımıştım hatta İzmir de bir otelde çalışmaya başlamıştı. Allah geride kalanlara sabır versin :(