7 Temmuz 2012 Cumartesi

Kandıra - Kerpe - Kefken Gezisi

Kefken Pembe Kayalar

Yol düzergahı aslında tamamen sonradan oluştu ,Kandıra'da biraz gezip yoğurdumuzu alıp eve döneriz diye düşünmüştük. Ama yol bizim yine küçük bir tur atmamızı istedi sanırım .

Kandıra'ya giderken Tem otoyolundan devam edip İzmitten sonra Kandıra çıkışından sapıp güzel bir yol ile yaklaşık 40 dakika sonra Kandıra'ya vardık.Kandıra  yemyeşil  nefis bir yer.Kandıranın içinde ki dükkanlardan  manda yoğurdunu almak mümkün ama biz o gün Kefken pazarının kurulduğunu duyuduğumuz için yoğurdumuzu pazardan almaya karar verdik.

Bu sebeple yol rotasını Kefkene çevirdik,yeni yağmur yağdığı için her yer çok kötü haldeydi.Her yer çamur deryasıydı diyebilirim.Biz önce yolları anlayamadık,daha önce bir çok kere gelmemize rağmen ana yolları ve çevre düzenlenmesi yüzünden şaşkınlık yaşadık.

Cebeci sahilinde çocuklarla birlikte ayakkabılarımızı çıkarttıktan sonra sağa sola koşuşturup sahilin keyfini çıkarttık.Daha sonra Kefken pazarına uğrayıp arabanın arkasını taze sebzeler ve meyvelerle doldurduk.

Cebeci Sahili
Kerpe Kayalıkları

Tabii ki nefis Kandıra yoğurdumuzu da köy pazarından aldık,unutmuşuz bu güzel lezzeti.İstanbul'da satın aldıklarımıza hiç benzemiyor tadı.Üzerinde bir parmak kaymak vardı galiba ,bir dolu fotoğraf çektim ama yoğurt fotoğraflarımı bir türlü bulamadım . Telefonumla çektiğim fotoğrafları facebook sayfasında yavaş yavaş paylaşacağım inşallah :)

Kefken'de çay molası verip merak ettiğimiz " Pembe Kayalara "  doğru yola çıktık ,yaklaşık 15 dakika sonra kayalıklıkların oraya vardık.Yolu bulmanız çok zor olmayacaktır ,çünkü günübirlik turların hepsi orada sayılır .

Kefken Pembe Kayalar
Kefken Pembe Kayalar


Pembe Kayalar çocukların çok hoşuna gitti ,uzun bir süre orada oturup etrafı seyrettik.Çocuklarda bol bol denizin ve etrafı keşfetmenin keyfine vardılar.Her su birikintisinin önünde yeni bir şeyler bulup inceleme fırsatı yakaladılar.Çocuklarla birlikte hafta sonu kaçamakları bu yüzden çok hoşumuza gidiyor ,hem çocuklar farklı deneyimler yaşıyor hem de bizde onları gözlemle fırsatı buluyoruz.


Kefken Pembe Kayalar from pelin süme sak on Vimeo.

Pembe kayalıklardan sonra karınımız zil çalmaya başlamıştı ki Kerpe'ye vardık.Kerpe'de ki sahil düzenlemesi de tamamen değişmiş.Yol düzenlemelerini görmezden gelip ,yol kenarından tepeye doğru çıkıp arabımızı park ettik.Yanyana dizilmiş ,bir kaç restaurant ve cafe bulunuyor.Kerpe'de nefis bir mekan var hem manzarası şahane hem de yemekleri :) Kerpe Diem Cafe'de verdiğimiz yemek molası bizi kendimize getirdi .Cafe'nin bahçesinden dalından erikler topladık . Güzel bir barbun ziyafeti yaşadıktan sonra Kerpe kayalıklarında güzel bir fotoğraf molası verdik ,bol fotoğraf bol enerji ile depolandık .

Kerpe Kayalıkları
Kerpe Kayalıkları
Kerpe Kayalıkları

Hafta sonu  ne yapalım nereye gidelim derseniz bence bu rota oldukça keyifli diye düşünüyorum. Biz Haziran ayının  başında gittiğimiz için kabalık değildi .

Yine de bu mevsim oldukça hoş bir hafta sonu kaçamağı olabilir.Hatta arzu eden günibirlik pansiyonlarda bile kalabilir.Pansiyonlar için herhangi bir fikrim yok ama alternatif çok diye düşünüyorum.

Mutlu Hafta Sonları.


5 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Pelin'cim, İzmit'te Kandıra çıkışında oturduk bu yıla dek. Kandıra yoğurdunu yedik ama bu güzel fotoğraflardaki harika manzaralar için ilk taşındığımız yaz pazar günü Kerpe ye gitme gafletinde bulunduk, kalabalıktan geri döndük. Sonra da kısmet olmadı. Yazın haftasonu özellikle pazarları çok yoğun oluyor siz çok güzel bir zamanda gitmişsiniz. Yaz için müsait olunursa hafta içi tercih edilebilir. Ayrıca belediye sahil düzenlemeleri özellikle pembe kayalıklar için tanıtım çalışmaları yapıyor. İzmit in sanayisi yanında doğa güzelliklerini de tanıtmak için. En kısa zamanda tavsiyene uyup gidip göreceğiz:) Sevgiler

Benden Bizden dedi ki...

Neden Ankara'da bozkırın ortasında yaşıyorum dedirtti bu yazı bana :))
İstanbullular, hele İzmirlileri kıskanarak okuyorum gezi yazılarında.
Ne güzel bir rota, ne güzel mekanlar bunlar böyle! Yoğurdu da merak ettim, afiyetler olsun Pelincim :))

pelince dedi ki...

Fulya&Özlem canım tahmin edebiliyorum ,hava sıcak olduğu zaman İstanbula yakın yerler mahşer yeri gibi oluyor.Bende o yüzden genelde tüm gezileri baharda yapıyorum :) Çok teşekkür ediyorum,öpüyorum.

pelince dedi ki...

Benden Bizden canım aslında Ankara'da pek çok noktaya yakın.Mesela Bolu ,batı karadeniz size daha yakın.Ama haklısın malesef etkinlikler veya gezi rotaları bu tarafta daha çok.Özellikle denize kıyısı yerler bize daha yakın. Olsun istedikten sonra her yerde vardır gizli bir nokta :) öpüyorum.

Kerpe Bilgisayar dedi ki...

Kerpe'nin yolları ve alt yapı çalışmaları yapıldı. Artık daha da güzel. Kerpe hakkında güncel bilgileri Kerpe.com web sitesinden edinebilirsiniz.