18 Nisan 2010 Pazar

Carte Do'r ile Dondurmalı Workshop

Carte Do'r Buluşması

Hafta sonu Sevgili Aylin'nin (Kuzinede Kızaran Ekmek) daveti üzerine Dondurmalı Workshop'a katıldım.Kapıda güler yüzüyle Aylin bizi karşıladı,sonra arkadan bir ses pelin naber dedi,şaşkınlıkla döndüm ve adaşım bana sesleniyordu.
Gözlerime inanamadım,bir kaç ay sonra Çin macerası başlayacağı için geleceğini hiç tahmin etmemiştim.Kimden mi bahsediyorum tabiiki Pelin'den(Pelinin Pastanesi) eşi ile birlikte gelmiş... İnanın çok uzun zamandır yazıştığımız için ,karşılaşınca çok mutlu oldum.Pelincim umarım tekrar sohbet etme imkanı buluruz,seni yakından tanıdığıma çok memnun oldum.

Carte Do'r Buluşması

Chef'ınn toplantı salonunda tanıtım konuşmasının ardından,yemek fotoğrafı çekim eğitimi aldık.Profesyonel fotoğrafçı Muhittin Tüylüce 'nin anlatıklarını tek tek görüntülemeye çalıştım,bu püf noktaları ile evde nasıl basit yöntemlerle daha güzel fotoğraf çekeceğimizi anlattı.

Carte Do'r Buluşması
Carte Do'r Buluşması
Carte Do'r Buluşması

Daha sonra Chef'Inn gastronomi kütüphanesini gezerken bir de karşımda kimi göreyim,benim canım papatyacım(papatyakızkulesi.net) gözlerim ışıldadı resmen,her gün yazıştığım birini karşımda görünce çok sevindim.Onun arkasından Derya'cığımı(Deryayla) görmek tam piyango oldu..Derya canım taaa Bursa'lardan kalkıp gelmiş,iyikide gelmiş.. bol bol sohbet ettik ve fotoğraf çektirdik:))

O kadar pozitif kişilerki inanın buluşmaya gittiğim için çok mutlu oldum.Anadolu yakasında pek fazla buluşma olmadığı için katılamıyordum,bu sefer tamamen tesadüf oldu.Daha doğrusu fotoğraf eğitimine tav olup gitmiştim. İyiki de gitmişim,sevgili blog arkadaşlarımla tanışmaktan çok büyük keyif aldım. İsimleri tek tek sayamıyorum ama en kısa zamanda ziyaretlerine geleceğim..Konuşmalar şöyle oluyor zaten aaaa o senmisin,hadi ya diye tüm gün devam etti.

Chef'ınn değerli şefi "Uğur Usta" inanılmaz bir şov hazırlamıştı bize,hem konuşmaları hemde anlattıkları ile bizi kendine hayran bıraktı.Kısa zamanda bir çok şey öğrendik.Bizi motive ettiği için kendisine bir kez daha çok teşekkür ediyorum.Mutfakta hiç bu kadar mutlu çalışmamıştım.. :)

Carte Do'r Buluşması
Carte Do'r Buluşması

Bize değişik listeler verip onlardan leziz bir şey oluşturmamızı istediler,ben mutfaktayken blendırdan yanık motor kokuları gelsede harika bir içecek hazırladım sanırım... :))

Liste tamamen doğaçlama oldu,kısa zamanda "Dondurmalı Blog"da tüm yaptıklarımız ile karşınızda olacağız.Yaptığımız lezzetlere bir isim bulmamızda ayrıca çok hoştu.

Sevgili Aylin'e , Unılever Food Solutions ve Cheff Inn ekibine bizi en güzel şekilde ağırladıkları için tekrar çok teşekkür ediyorum.


26 yorum:

SMİLENA dedi ki...

pelinciğim harika bir organizasyon ve buluşma olmuş.resim konusunda o tiyoları bekliyoruz.sen zaten bu konuda profesyonelsin.çok güzel görünüyorsun.öpüyorum seni

Pembe Tatlar dedi ki...

Pelinciğim ne güzel etkinlikler bunlar...

Sevgiyler kal canım...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Pelin'cim, etkinlikte fotoğraf çekim tüyoları da harikaymış, iyi ki katılmışsın. ve bizimle tüyoların görsellerini paylşatığın için de teşekkürler. senin fotolarını çok beğeniyoruz zaten biz, sevgiler.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Pelincim çok güzel ve öğretici bir gün olmuş anlaşılan. fotoğraf çekme taktiklerini de bir ara paylaş bence, ayna ile ışık yansıtma olayını bana da Leziz çekimi için gelen Özgür göstermişti. ama inan evde hiç uygulamadım.

Bengü dedi ki...

Çoook güzel bir gündü. Sizlerle tanışmak harikaydı. En yakın zamanda yine buluşmak üzere. Öpüyorum canım :)

Emel Kurt dedi ki...

selam görüntüler harika,kiskandim.dondurmalarda cok lezzetli görünüyor.sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ah ah ne tatlı bir şefdi:)

Seninle yüzyüze tanışmak çok mutluluk vericiydi. İnşalah devamı gelir canım benim.

Seni seviyorumm:)

Unknown dedi ki...

harika bir buluşmaya katılmışsın hayatım,arkadaşlarla tanışmak kadar aldığınız eğitimde süper orda olmayı çok isterdim sevgiler

Limonlu Kek dedi ki...

Aman Allahım seni ilk defa bir etkinlikte görüyorum, keşke benim de olduğum bir etkinlik olsaydı da seninle tanışabilseydik Pelinciğim. Bir dahaki sefere inşallah canım. Çok güzel bir gün olduğu her fotoğraf karesinden belli. Çok öpüyorum seni....

pelince dedi ki...

arkadaşlar teşekkürler ...

Nevalcim haklısın,aslında pek katılamıyorum.. bu sefer birazda tesadüf oldu,inşallah başka bir buluşmada tanışırız...

Betül KAVAL dedi ki...

Çok istememe rağmen bende katılamadım maleseff ve o kadar üzülüyorum ki katılamadığım için. tüm gün aklım burdaydı vallahi :)

çok güzel bir gün olmuş pelinciğim ..

sevgiler öpüyorum..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ne güzel bir gün olmuş...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım süper olmuş. Tadına doyulmaz bir zaman dilimi yaşamışsınız.
Afyet bal şeker olsun
Çok öptüm

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Pelin ve seninle tanışma fırsatını kaçırdığıma ayrı, fotoğraf eğitimini kaçırdığıma ayrı üzüldüm şimdi.. Ama sizin adınıza çok sevindim, hem tüyoları hem de içeceğini merak ediyorum Pelin'cim.. Sevgiler..

Asuman la dedi ki...

benimde ilk katıldığım tanıtımdı unutulmaz bir gün oldu tanıştığımıza çok sevindim sevgiler..

pelince dedi ki...

Benimde gözümde hep tanıdık birilerini aradı aslında.inşallah başka bir anadolu yakası buluşması olurda ona da katılırım:))

Syhn dedi ki...

ya sen ne kdr güler yüzlü brisin!
sırf seni görmeye bile gelirim bir dahakine:)
ama ben kıvırcık saçlarını merak ettim(öncekipostta biraz gözüküyor ama) bir dahakinde kıvırcık olsun:)
gülen yüzün hiç olmasın, tanıştığımıza memnun oldum..

Unknown dedi ki...

Canımın içi seni görmek ve tanımak benim içinde büyük mutluluk.İnşal
lah en kısa zamanda tekrar görüşü
rüz.Muhteşem bir gündü kendine çokk
iyi bak kocaman öpüyorum...

BEYZA dedi ki...

Çok güzel bir gün geçirmişsiniz.Katılan bütün arkadaşlar aynı şeyleri yazmış. Hepinizi çooook kıskandım. Özellikle fotoğraf çekimi ile ilgili detayları merak ediyorum. Benim en zorlandığım kısım:( Sevgiler...

Pelin dedi ki...

Pelinciğim,canım adaşım ben de seni tanıdığım için çok mutluyum. Sen de o kadar pozitifsin ki çimden hep sarılmak geldi sana:))
Tekrar görüşmek dileğiyle
Sevgiler

boncuk mutfakta dedi ki...

allah içinize sindirsin ne güzel birgün geçirmişsiniz canım.

Aybike Ceylan dedi ki...

Pelin'cigim,
Ne kadar guzel bir etkinlik olmus, bayildim.
Guzel bir hafta diliyorum.

Burcu Çalışkan dedi ki...

ne güzel keyifli bir gün olmuş, bende fotograf çekimi için ipuçlarını merak ettim bak şimdi :))

Mimosa Café dedi ki...

pelincim ben de fotoğraf olayına kilitlendim :) fotoğraflardan çözmeye çalışıyorum ayna nereye ışık nereye olmalıymış falan diye :) valla gizlilik yasağı koymadılarsa o tüyöları paylaşsan sanırım tüm bloggerları çok mutlu edicen :))) ne güzel bir etkinlik olmuş caım. çok sevindim adınıza. çok öptüm sevgiler.

LEZZETİKRAM dedi ki...

canım seni tanımak çok güzeldi ,harika birgündü
sevgiler

Esma Ercengiz dedi ki...

Çok keyiflidir eminim..
Şu fotoğraf seminerini almayı çok isterdim doğrusu..